Despre noi

Coș de cumpărături

Loading...

Știri la zi

Dorești noutăți de la Agenția Kairos? Te rugăm să introduci adresa ta de email mai jos:


Din primăvara anului 2006 în cartierul George Enescu din Suceava s-a deschis un grup de rugăciune pentru misiunea transculturală. La început, la grup au fost doar trei participanţi, cu toate acestea ei şi-au propus să mijlocească săptămânal pentru misionarii români şi pentru lucrarea pe care o desfăşoară aceştia în diferite colţuri ale lumii. Astăzi, grupul de rugăciune s-a mărit la peste 30 de tineri, iar ideea de a avea astfel de grupe şi în alte localităţi sau în bisericile locale s-a răspândit în mai multe locuri din ţară.

La începutul anului 2008 ia fiinţă Asociaţia Kairos şi în cadrul acesteia Agenţia de misiune transculturala Kairos.

Viziune

Cât mai multe biserici evanghelice din România şi diaspora să răspundă afirmativ
chemării lui Dumnezeu de a duce, prin trimişii ei, mesajul Evangheliei până la marginile pământului.

Scop

• Dezvoltarea unei viziuni misionare în rândul Bisericilor Evanghelice din România
• Încurajarea şi sprijinirea bisericilor locale în trimiterea de misionari
• Motivarea şi pregătirea misionarilor
• Organizarea de conferinţe şi programe pe teme de misiune
• Organizarea de călătorii misionare pe termen scurt
• Colaborarea cu misionari pe termen lung
• Oferirea de informaţii, consiliere şi sprijin celor interesaţi
• Publicarea de literatură din domeniul misiunii

Activităţi

Grupuri de rugăciune
Prin rugăciune, noi putem să jucăm un rol cheie în lucrarea lui Dumnezeu printre oamenii care încă nu au fost câştigaţi pentru Hristos, chiar dacă nu putem merge pe câmpul de misiune. Scopul acestor grupuri de rugăciune este acela de a păstra o mijlocire constantă în faţa lui Dumnezeu pentru misionarii români şi lucrarea lor, precum şi pentru creştinii de pretutindeni care trec prin persecuţii sau situaţii dificile. Viziunea Agenţiei Kairos este aceea că ar trebui să existe astfel de grupuri în fiecare biserică Frăţească din România. Deoarece bisericile din România au nevoie să fie informate de lucrarea care este făcută pe câmpul de misiune, şi pentru că grupurile apartinatoare acestor biserici să se poată ruga pentru nevoi specifice, din toamna anului 2006 Agenţia Kairos a început distribuţia unui buletin informativ lunar, “Credinţa pe Glob”. Scrisorile de informare scrise de misionari români s-au regăsit cu regularitate în buletin, încă de la câteva luni de la prima apariţie.

Conferinţe misionare
Scopul acestor conferinţe este de a prezenta importanta răspândirii evangheliei printre grupurile etnice, aducerea la cunoştinţă a nevoilor de pe câmpul de misiune, precum şi a modului în care misionarii români îşi fac lucrarea. Aceste conferinţe, împreună cu prezentările făcute în timpul normal al serviciului din biserici, le-au provocat pe acestea să susţină şi să trimită misionari. Programul include, în mod normal, discursuri ţinute de diverşi misionari invitaţi, recenzii ale unor cărţi pe subiectul misiunii trans-culturale, precum şi distribuţia gratuia de literatură pe aceeaşi temă.

Cursul Kairos
Tot mai mulţi tineri din bisericile evanghelice devin interesaţi de misiune şi chiar sunt gata să plece pe câmpul de misiune. În colaborare cu OC Internaţional, Agenţia Kairos organizează Cursul Kairos, o introducere la misiunea creştină din ziua de astăzi, care oferă o baza excelentă pe care tinerii pot să construiască pe măsură ce se pregătesc pentru lucrarea de predicare a evangheliei.

Misiune pe termen scurt
Ucraina: În parteneriat cu evanghelişti din judeţul Suceava şi din biserica Creştină după Evanghelie “Isus Mântuitorul” din Cernăuţi, suntem implicaţi în plantarea de biserici în Lucavăţu şi în alte locuri.
Bulgaria: Lucrare în rândul copiilor din Russe şi Sofia.
Turcia: Lucrare în rândul tinerilor din Izmir, în parteneriat cu biserica locală de acolo.
India: Din 2009, în fiecare an am format echipe româneşti pentru India. Deci, în parteneriat cu biserică creştină din Jalpaigury şi Maynaguri în West Bengal suntem implicaţi în plantarea de biserici în împrejurimi.
Mongolia: În 2010 a fost organizată prima expediţie misionară pe termen scurt în Ulan Batar, 4 fraţi români fiind implicaţi în evanghelizare de stradă şi prin sport.

Publicaţii
Agenţia Kairos este preocupată să facă disponibile celor interesaţi lucrări de specialitate, atât pentru a sluji în pregătirea cât şi pe parcursul implicării în misiunea trans-culturală.

Misiune în Peru
Liviu şi Amalia sunt membri ai Bisericii Creştine după Evanghelie nr. 4 dinIaşi, sunt misionari în jungla peruană din 2007. După câteva luni de pregătire specifică la sediul misiunii Segadores din Lima, şi-au stabilit locuinţa şi au început să lucreze în tribul Aşeninca. În prezent ei lucreza la dezvoltarea comunităţii, în evanghelizare şi plantarea de biserici. Liviu şi Amalia sunt primii misionari susţinuţi de Agenţia Kairos.

Misiune în India
Gabriela Ţepeş este membră a Bisericii Baptiste Nr. 2, Speranța, din Brașov și slujeşte pe câmpul de misiune alături de Biserica Harul, din Jalpaiguri, în lucrarea cu copiii și cu femeile.

Daniel şi Saroja Olteanu , împreună cu cei trei băieţi ai lor adoptaţi, locuiesc în West Bengal, India. Daniel lucrează la plantarea bisericii de aici, este implicat în mai multe proiecte evanghelistice şi sociale (evanghelizare prin film, tractate în Spitalul Central, vizite, afişe cu versete, traducerea şi scriere de tractate, cercul literar, meditaţii cu copiii din vecinătate, plantarea bisericii) şi este profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

Silvia Costache este memebra a Bisericii Izbânda din Bucuresti şi s-a dedicat lucrării de misiune dinIndiaîncă din 2007.
După mai multe stagii pe termen scurt de lucrare şi pregătire, Silvia îşi doreşte să ajungă să împărtăşească Evanghelia celor dintre triburile în care nu a ajuns cunoştinţa lui Dumnezeu.

Familia Rava, Benjamin şi Gouri, originari dinIndia, lucrează în plantare de biserici începând din anul 2009. Ei sunt susţinuţi financiar de Biserica Creştină după Evanghelie ”Elim”, din Dorohoi. Benjamin şi Gouri fac misiune de pionierat în zona Mainaguri din West Bengal, India. Prin harul Domnului şi cu ajutorul unei echipe de fraţi şi surori indieni, până în prezent au plantat 8 biserici.

Misiune în Niger
Rebeca Ioan este membră a Bisericii Creştine după Evanghelie din Ploieştiori, jud. Prahova şi lucrează pe termen lung înNiger, din 2010, printre fulani. Rebeca lucrează în zona Dakoro în alfabetizare şi în pregătirea liderilor pentru lucrarea cu copiii.

Misiune în Mongolia
Samuel este originar din Vama şi este absolvent al Şcolii Biblice Pacea din Selimbar şi al Şcolii de misiune Kairos. După o călătorie pe termen scurt în Mongolia, Samuel s-a hotărât să se întoarcă aici şi să-L slujească pe Domnul pe termen lung.

Tabere de supravieţuire
O introducere la misiunea trans-culturală pe termen scurt: