Niger

Coș de cumpărături

Loading...

Știri la zi

Dorești noutăți de la Agenția Kairos? Te rugăm să introduci adresa ta de email mai jos:

1. Semănarea Seminţelor Schimbării în Sahel (în engelză SSCS) caută să-L glorifice pe Dumnezeu prin lucrarea de dezvoltare în agricultură şi sănătate comunitară în regiunea Maradi. Proiectul se desfăşoară într-o zonă cunoscută pentru foamete frecventă, creştere rapidă a populaţiei şi speranţă de viaţă scăzută. În acest pământ arid, SSCS încearcă să schimbe inimi, minţi şi comportamente – ca să distrugă suferinţa şi foametea inutile – fiind un far al speranţei nu numai pentru viaţa aceasta dar şi pentru cea viitoare.CIMG2203

Activităţile noastre includ: 2 ferme de cercetare şi demonstraţie unde căutăm să practicăm şi să predăm tehnici agricole îmbunătăţite; un program de lecţii agricole şi de sănătate în sate din jurul oraşului Maradi; lecţii într-o şcoală biblică locală. De asemenea, ţinem cursuri de formare agricole care lucrează în scopuri similare. Bazându-se pe nutriţie, igienă şi sănătate, programul se axează pe prevenţie. Se discută despre bolile comune precum diarea şi malaria, dar şi instruirea moaşelor, iar lecţiile sunt însoţite de povestiri biblice cronologice . În domeniul agricol, într-o ţară cu 70% cultivatori de subzistenţă, căutăm să oferim soluţii de durată ca răspuns la nevoile fizice, dar şi să demonstrăm cum un fermier poate să pună în practică credinţa, aplicând adevărurile şi principiile biblice în viaţa de zi cu zi şi în activităţile de pe câmp. David este director al proiectului agricol, supervizând activităţile celor două ferme şi din sate, organizând cursuri de formare agricolă la fermă şi la Şcoala Biblică.

2. Academia Evanghelică Cornerstone din Maradi (AECM) este o școală primară creștină debutantă care dorește să ofere educație de excelenţă dintr-o perpectivă creștină copiilor creștini și necreștini din zonă. A început în 2012, cu un efectiv de 7 elevi de grădiniță. Anul acesta în clasa I au fost 10 elevi și 6 la grădiniță. Pentru că documentele necesare funcționării nu sunt încă obţinute, nu s-a făcut multă publicitate deocamdată.Dar de 2 ani se așteaptă un răspuns de la guvern, iar acum trebuie să se refacă dosarul care necesită o mare sumă de bani (este un mare motiv de rugăciune).
Construcția sălilor de clasă a început anul acesta, și încă se lucrează la ele. Până acum copiii au învățat în 2 săli închiriate ale unui centru de conferințe aflat pe același teren cu școala în construcție.

Rebeca dă o mână de ajutor atât educatoarei cât şi învăţătorului, oferindu-le idei, materiale, sfaturi pedagogice şi lecţii demonstrative.

Rebeca Beaton
RON RO 51 BTRL 0300 1201 A233 84XX
EUR RO 26 BTRL 0300 4201 A233 84XX
Banca Transilvania, str. Văleni, 18, Ploiești