10 creștini au fost arestați în India

Autoritățile indiene au acuzat 10 creștini, o minoritate de mult urmărită de naționaliștii hinduşi pentru că ar fi încălcat legile de convertire, acuzându-i că ar fi forțat tineri hinduşi să devină creștini – raportează India Today.
Cei zece creștini duceau copiii într-o tabără de vară creștină – cu acordul părinților lor – când au fost reținuți. Autoritățile au declarat că părinții copiilor nu au completat actele legale față de guvern pentru a face convertirea lor legală, aceasta însemnând că acei copii, din punct de vedere legal, sunt încă hinduşi.
În luna mai, poliția din Madhya Pradesh a oprit un autobuz care transporta 60 de copii şi 9 însoțitori, și care mergea în tabăra din Nagpur. În ziua următoare, autoritățile au oprit un autobuz care transporta 11 copii din familii creștine şi însoţitorii lor, ce se îndrepta tot spre tabăra de vară din Nagpur.
În ambele cazuri, poliția a susținut că părinții copiilor nu au respectat procedura de convertire la creștinism, caz în care copii lor sunt considerați ca fiind tot de religie hindusă. Transportul copiilor hinduşi către o tabără de vară creștină încalcă Actul 1968 al Libertății Religioase din Madhya Pradesh.
Cei 10 însoțitori au fost acuzați de încercarea de a converti forțat copiii din familiile creștine. Oficialitățile au spus că au „salvat” pe cei 71 de copii și i-au dus în niște cămine de copii până când îi vor intervieva. Apoi, au spus acești reprezentanți ai autorităților, că vor returna copiii familiilor acestora.
Copiii în cauză și familiile lor fac parte din casta cea mai de jos a societății, cunoscuți ca daliți. Indienii spun despre aceşti oameni că „nu trebuie atinși”, deoarece atingerea lor se presupune că îi pătează pe hinușii dintr-o castă superioară. Deși discriminarea castei dalite a fost scoasă în afara legii în 1955, totuși discriminarea încă există, în special printre daliții creștini.
Ziarul Indian Express a declarat că, inițial, adulții însoțitori au fost acuzați de încercare ilegală de a-i converti la creştinism pe copii și de răpirea acestora, întrucât nu era clar dacă parinții copiilor știau de plecarea acestora în tabără. Mai târziu, acuzațiile de răpire au fost retrase și au rămas active doar acuzațiile conform cărora s-a încercat convertirea ilegală a oamenilor la o religie non-hindusă.
Liderii creștini au spus că familiile copiilor erau deja creștine, astfel că nu s-a încercat nici o convertire. Ei au numit această situație ca fiind doar o scuză folosită de autorități, pentru a putea hărțui creștinii din India.

Sursa: http://www.persecution.org/2017/05/31/10-christians-arrested-for-taking-christian-children-to-christian-summer-camp-in-india/

Lăsaţi un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.