5 Persoane Ucise într-un Atac asupra Bisericii Evanghelice SIM din Sebba, Burkina Faso

Acasă / Africa / 5 Persoane Ucise într-un Atac asupra Bisericii Evanghelice SIM din Sebba, Burkina Faso

Rugați-vă pentru frații noștri din Burkina Faso. 

În primele ore ale zilei de 11 februarie 2020, diaconul Bisericii Evanghelice SIM, Lankoandé Babilibilé, a fost împușcat mortal de către niște oameni înarmați neidentificați, în Sebba, nord-estul statului african Burkina Faso.

Mașina sa a fost furată și folosită pentru răpirea pastorului Omar Tindano din aceeași biserică, împreună cu două dintre fiicele lui Omar, fiul său și doi nepoți. Ieri s-a răspândit vestea că Omar, fiul său și nepotii săi au fost executați cu toții. Fiicele sale au fost eliberate, nevătămate fizic, în aceeași zi.

Lankoandé a ajutat la înființarea primelor biserici din regiunea Sebba, în timp ce Omar era președintele Bisericii Evanghelice din regiunea Sebba.

Burkina Faso a înregistrat recent o creștere accentuată a persecuției împotriva creștinilor – acum se află pe locul 28 în Indexul Mondial de Persecuție, sărind 30 de locuri. Atacurile violente justifică această creștere enormă. În mod tragic, peste 50 de creștini au fost uciși în 2019.

Credincioșii din Burkina Faso trăiesc într-un climat de teamă, iar acest atac a venit la mai puțin de o săptămână după ce un grup de oameni înarmați a atacat o biserică evanghelică din Nagnounbougou. Cel puțin doi credincioși au fost uciși în acel atac.

„Creștinii din aceste zone au nevoie de rugăciune și sprijin urgent”, spune Illia Djadi, analist Open Doors pentru libertatea religioasă în Africa sub-sahariană. „Sunt traumatizați și nu știu cum să gestioneze toate această violență. Chiar și prietenii apropiați și membrii bisericii SIM sunt reticenți în a împărtăși detalii reporterilor, temându-se să nu fie vizați în continuare.”

Frații noștri din Burkina Faso au nevoie disperată de rugăciunile noastre. După cum citim în Galateni 6:2, „Purtați-vă sarcinile unii altora și veți împlini astfel Legea lui Hristos”.

Rugați-vă

  • pentru membrii familiei îndoliate, ca Dumnezeu să le fie sursa de mângâiere și alinare;
  • pentru fiicele lui Omar, ca să fie vindecate de trauma răpirii;
  • pentru întărirea creștinilor din Burkina Faso.

Preluat de la www.opendoorsuk.org