Această fostă musulmancă din Siria spune acum: „Să știe toată lumea că Îl iubesc pe Domnul Isus”

Acasă / Asia / Această fostă musulmancă din Siria spune acum: „Să știe toată lumea că Îl iubesc pe Domnul Isus”

Te-ai putea aștepta ca Nisreen să se teamă.

Dar cuvintele ei îndrăznețe arată clar că nu se teme.

„Să vadă toată lumea că Îl iubesc pe Domnul Isus”, spune Nisreen. „El a spus că oricine se va rușina de Mine, mă voi rușina și Eu de el în fața Tatălui Meu. De ce aș fi rușinat de El? El este refugiul meu și adăpostul copiilor mei.”

De ce s-ar putea teme? Simplu: Este o creștină care s-a convertit de la islam. A trăit aproape 10 ani în mijlocul unui război brutal. Și locuiește în Siria.

Și totuși, Nisreen este una dintre acele persoane care par că-L oglindesc pe Isus pe fața lor. Are o față strălucitoare și un zâmbet de neuitat, plin de dragostea Domnului Isus — o dragoste care a făcut-o îndrăzneață și neînfricată, chiar și în timp ce își trăiește viața într-un context atât de dificil. Nisreen are 40 de ani, este căsătorită și mamă a patru copii — trei fete și un băiat. Întrucât locuiește într-un mediu musulman în orașul Qamishli din nordul Siriei, ea încă se îmbracă ca o femeie musulmană. Părul ei este acoperit cu un voal verde și este îmbrăcată într-o rochie verde lungă.

O dragoste pentru un Mântuitor necunoscut

Deși provine din mediul musulman, „Nu aveam o credință puternică în religia mea”, spune ea. A fost întotdeauna atrasă de ceea ce a văzut în viața creștinilor.

„Dragostea lui Cristos a fost plantată în mine încă de când eram mică”, spune ea. „Obișnuiam să văd cum comportamentul creștinilor este mai bun decât al nostru. Mereu mi-au plăcut creștinii și obișnuiam să le spun părinților mei „există ceva care pe mine mă conectează cu acești creștini.”

Chiar și în calitate de elevă, lipsa de interes pentru Islam era evidentă. „La școală, când a trebuit să memorăm versuri din Coran, nu am vrut să fac asta”.

La fel ca în cazul multor tinere din Orientul Mijlociu, ea s-a căsătorit de tânără, la 15 ani. Dar nu și-a ascuns niciodată dragostea pentru creștini și pentru biserică. „L-am rugat pe soțul meu să mă ducă la biserică”, spune ea. „Am simțit o mângâiere reală într-o biserică. Când copiii mei s-au îmbolnăvit, m-am dus la biserică și m-am rugat pentru ei, să se vindece. Am avut încredere în asta.”

Este dificil să exagerăm cât de ciudat este acest lucru pentru multe familii din Siria. În această parte a lumii, există un risc zilnic pentru oamenii care părăsesc Islamul pentru Domnul Isus — presiunea din partea familiei, a comunității și a societății în general poate face acest lucru extrem de dificil și chiar periculos pentru convertiți. În plus, Qamishli se află în apropierea zonei controlate de ISIS la mijlocul anilor 2010. Chiar dacă ISIS nu a capturat niciodată orașul, creștinii au fost vizați și atacați. Interesul lui Nisreen pentru creștinism de la o vârstă fragedă este numai lucrarea Duhului Sfânt în viața ei — și în viețile creștinilor din jurul ei.

La fel ca mulți sirieni din ultimii nouă ani de război, familia lui Nisreen a resimțit nevoia de hrană și de alte elemente de bază. A auzit despre distribuția de alimente pe care o făcea Biserica Alianța din Qamishli și a mers acolo să ceară ajutor. Biserica este un partener al organizației Porți Deschise.

Prima dată când a vizitat-o ​​a fost o mare dezamăgire. „Nu s-au putut ocupa de mai multe familii”, spune Nisreen. „Dar au spus că ar trebui să mă întorc. M-am întors după 12 zile. Aveam o nevoie disperată în acel moment; copiii mei nu aveau ce mânca. Întotdeauna obișnuiam să strig către Domnul și să spun: „Doamne, Tu ești refugiul copiilor mei.” Dar, din nou, când s-a întors la biserică, Abu Farid* (pseudonim), un voluntar al bisericii, a spus că nu pot pune nume noi pe lista lor de distribuție.

„Eram foarte obosită, eram epuizată emoțional, plângeam și eram foarte slabă”, își amintește ea. „I-am cerut o cană cu apă și l-a întrebat dacă aș putea să stau puțin jos. El a întrebat: „Este Ramadanul, nu postești?” I-am spus „Nu postesc, nu cred în asta.” Abu Farid a întrebat: „Nu crezi în Dumnezeu?” Am spus: „Am credință în Dumnezeu și simt că El este întotdeauna alături de mine, dar nu în felul în care ne învață Islamul.”

Abu Farid mi-a vorbit despre Isus timp de o oră și jumătate. La final am întrebat: ‘Ai vorbit despre Domul Isus și ai spus că El a venit pentru toți oamenii; este posibil ca eu să devin creștină? ’El a răspuns „Bineînțeles; Cristos a venit pentru întreaga lume!’”

Nisreen L-a primit pe Domnul Isus în acea zi și s-a întors acasă, cu o dublă bucurie: „L-am întâlnit pe Domnul Isus și am primit un pachet cu alimente”.

Mâncare… și speranța lui Cristos

Întorcându-se acasă, ea a împărtășit fericită ceea ce se întâmplase. „I-am spus soțului meu cu multă bucurie cum Domnul l-a folosit pe Abu Farid”, spune ea. „Timp de două zile am vorbit despre cum a făcut Domnul această minune”.

Mai târziu, a fost invitată la biserică, unde a primit mâncare. „Când am aprticipat la serviciul divin, am plâns atât de mult”, spune ea, cu ochii sclipitori. „Am mers acolo cu fiica mea. Pe drum [spre acel loc], pe stradă am simțit deja o bucurie atât de mare: «Mulțumesc, Doamne Isuse, că m-ai adus aici.»”

A fost atinsă de întregul serviciu, dar predica păstorului George a făcut-o să plângă. „Nu-mi amintesc despre ce versete biblice a vorbit el”, spune ea. „Dar au fost [din] Evanghelia după Ioan; mai târziu, le-am citit din nou acasă.”

Pentru a crește în noua ei credință, Nisreen s-a alăturat programului de ucenicie al bisericii. A terminat deja trei niveluri de pregătire. Cele trei fiice ale sale și fiul ei au devenit, de asemenea, creștini și sunt prezenți cu regularitate la biserică împreună cu mama lor. Soțul ei încă nu este un adept al Domnului Isus „dar pare pe drum”, spune ea. „Citesc întotdeauna Biblia, Vechiul și Noul Testament și mă uit deseori la televiziunea creștină. Sper că într-o zi îi voi putea uceniciza și eu pe alți oameni.”

Convertirea ei este acceptată excepțional de bine de către familia ei. „Fratele meu, care locuiește în Germania, le-a scris părinților mei: „Ar trebui să vă bucurați, Nisreen este acum pe calea cea bună”, spune Nisreen. „Tatăl meu a spus odată: „De când [Nisreen] era mică, [ea] Îl iubește pe Domnul Isus; ea L-a căutat întotdeauna pe Dumnezeu.’”

Doar soacra ei nu este fericită că ea este creștină. „Ea spune că nu ar trebui să merg la biserică”, mărturisește Nisreen. „Discută cu mine, ne contrazicem mereu cu privire la asta: «Îți îndepărtezi copiii de pe calea cea bună». Fiul meu Bashar îi vorbește întotdeauna despre Cristos.”

A fi creștină a făcut o mare diferență în viața lui Nisreen. „Este de nedescris, s-au întâmplat milioane de lucruri”, spune ea. „Credința îmi dă putere. Nu mă mai tem de viață. Cu ani în urmă, am încercat chiar să mă sinucid. Cel mai important pentru mine acum este Isus în viața mea. Văd și diferența pe care o face în viața lui Bashar, a fiului meu. Era atât de nervos în trecut. Biblia l-a ajutat să devină mai liniștit. De fiecare dată când se supără, deschide Biblia și se calmează ”.

Abu Farid este încurajat să o vadă pe Nisreen în biserică. „Îmi dă bucurie”, spune el. „Pot vedea roada Duhului când mă uit la ea. În aceste vremuri grele de persecuție, vedem că o mulțime de oameni vin la biserică și putem împărtăși Evanghelia cu ei.”

Sursă: www.opendoorsusa.org