Alertă de Rugăciune: Echipă Misionară din Mozambic în Siguranță după Ciclonul Idai

Acasă / Africa / Alertă de Rugăciune: Echipă Misionară din Mozambic în Siguranță după Ciclonul Idai

Dragă familie SM,

Salutări din Mozambic. Vă scriu pentru a vă informa că, după Ciclonul Idia, toată echipa Kairos este în siguranță, deși mai mulți și-au pierdut locuințele și / sau casele de adunare. Când a început ciclonul, m-am rugat ca Dumnezeu să-mi dea viața tuturor celor care „navighează” împreună cu mine aici în lucrare (Faptele Apostolilor 27: 24b) și Dumnezeu mi-a răpuns în mod extraordinar. Lăudați-I Numele!
Cu toate acestea, vă rugăm să continuați să mijlociți în rugăciune, deoarece ploile continuă și se așteaptă mult mai multă ploaie în perioada care urmează, iar nundațiile masive și revărsările de apă reprezintă o mare amenințare pentru viețile oamenilor și locuințele lor. Mulți oameni și-au pierdut viața, iar pericolele încă nu au încetat.

Deși rapoartele inițiale din partea bisericilor izolate au fost pozitive, nu am reușit să contactez oamenii de acolo în ultimele două – trei zile. Rugați-vă pentru ei. Aici, în oraș, mai mulți oameni, inclusiv copii foarte mici, și-au pierdut viața după ce au fost loviți de dale de acoperiș rupte de vânturi.

Tot sistemul de comunicații a fost întrerupt, în special în zona Beira, iar rețelele de telefonie și accesul la internet au fost afectate grav. Informațiile sunt rare și nu sunt de încredere. Multe poduri sunt dărâmate, unele drumuri au fost distruse și sunt inundații grave (Beira se află sub nivelul mării și adesea suferă inundații).

Drumul de la Chimoio la Beira este necirculabil în mai multe locații. Aeroportul și spitalul au fost, de asemenea, grav afectate. O mare parte din Beira este sub câțiva metri de apă, echipa de ajutorare încercând să găsească bărci pentru a ajunge la cei care sunt prinși sau blocați. Electricitatea a fost oprită de când a lovit ciclonul și este puțin probabil să fie restaurată în curând, deoarece stația este sub apă.

În fiecare zonă, localnicii au suferit și continuă să sufere foarte mult. Au fost pierdute multe vieți, case și școli, multe întreprinderi au fost distruse, rămânând în urmă multe persoane rănite și fără adăpost. Pe lângă pierderea infrastructurii, culturile au fost distruse, într-un moment în care foametea îi afectează deja pe mulți.

În plus, deși vânturile s-au diminuat, se așteaptă ca ploile să continue pentru încă o săptămână, generând astfel riscul altor inundații și pierderi. În prezent, rapoartele ne spun că Zimbabwe, în special Chipinge și Chimanimani, a fost lovită chiar mai mult decât o mare parte din Mozambic, inclusiv un întreg sat și toți locuitorii lui fiind complet spulberați.

Rugăciunile dvs. pentru Mozambic, pentru poporul său și în special pentru toți cei din Beira, Lamego și Zimbabwe, ar fi foarte apreciate. Mulțumesc.

Ne bucurăm împreună cu voi pentru că slujim Celui care a potolit vântul și valurile cu cuvântul Lui. El este același ieri, astăzi și în veci!

În slujba Sa,
Claire și toată echipa din Mozambic