Fântână pentru Baza de Misiune din Atalaya, Peru

Acasă / Fântână pentru Baza de Misiune din Atalaya, Peru

Fântână pentru Baza de Misiune din Atalaya, Peru

Fântână pentru Baza de Misiune din Atalaya, Peru

4520€

Ţinta Campaniei

1

Donaţii
Au fost donaţi
80% 877€ mai trebuie

Panoramă

În anul 2007, Misiunea Segadores a cumpărat un teren în orășelul de junglă Atalaya, cu scopul de a implementa un proiect în beneficiul localnicilor și a celor din comunitățile /satele native din zonă.

În anul 2013 s-a stabilit în zona familia Salazar, Manuel și Lucy, împreună cu fiica lor Abigail, iar un an mai târziu s-a unit echipei familia Acatrinei, Liviu și Amalia, cu cei doi copii ai lor, Mathias și Debora.

Contând pe aceste două familii, sub călăuzirea Domnului, s-a luat decizia de a construi o BAZĂ DE MISIUNE în Atalaya. În anul 2013 s-a stabilit în zona familia Salazar, Manuel și Lucy, împreună cu fiica lor Abigail, iar un an mai târziu s-a unit echipei familia Acatrinei, Liviu și Amalia, cu cei doi copii ai lor, Mathias și Debora. Mai târziu, în anul 2017, s-a adăugat echipei și familia Nagy, Zsolti și Estera, împreună cu fetița lor Noemi.

 • Puținele biserici care s-au plantat cu 20-30 de ani în urmă în satele din jurul Atalayei s-au inchis, pentru că misionarii care lucrau în zonă au trebuit să își abandoneze câmpul de lucru în perioada terorismului.
 • Datorita lipsei de exemplu personal și a lipsei Cuvântului, nativii/băștinașii care au auzit evanghelia, s-au îndepărtat de Dumnezeu și s-au reîntors la vechile obiceiuri și credințe animiste, renunțând la a mai participa la întâlnirile de adunare.

Datorită acestei triste realități, s-a luat decizia de a se construi o Bază de Misiune care să funcționeze în același timp ca un Centru de Instruire pentru viitorii misionari și Formare de lucrători nativi din zonă.

Scopul este responsabilizarea băștinașilor în a duce evanghelia consătenilor lor. Aceasta este modalitatea de a face lucrarea într-un mod mai eficient și cu un impact mai mare.

Scopul proiectului

Aprovizionarea cu apă a Bazei de Misiune pe perioada sezonului secetos (mai-octombrie).

Decrierea Proiectului

Fiindcă Baza de Misiune este situată destul de departe de sursa de apă (200 de metri de la conducta principală) și intervine și o diferență de nivel de 4-5 metri, pe timpul sezonului secetos (mai-octombrie) datorită cantității mici de apă acumulată în rezervoarele orașului, apa nu mai ajunge la locația Bazei de Misiune.

În lipsa apei potabile, misionarii sunt nevoiți să care apă de la un pârâu din apropiere.

Dezavantaje

 • Apa este contaminată și se poate colecta doar când nu plouă.
 • Este nevoie de motorete pe 3 roți pentru a transporta apa și 2-3 persoane care să încarce și să descarce butoaiele cu apă.
 • Un efort mare pentru o cantitate mică la fiecare transport (300 de litri).
 • Este nevoie de cantitate mare apa (1500 litri/zi – suntem în plină construcție iar pe viitor la Baza de Misiune vor fi cazați și studenți).
 • 2-3 ore pe zi pierdute pentru a căra mai multe transporturi.
 • Apa trebuie trecută prin mai multe filtre însă aceasta nu rezolvă problema contaminării, fapt pentru care nu poate fi folosită pentru consum.
 • Fitrele trebuie schimbate o dată la 2 luni și trebuie cumparate din Lima, deoarece în Atalaya nu se găsesc

Datorită celor menționate mai sus, în ciuda costului ridicat, vedem nevoia URGENTĂ de săpare a unei fântâni tubulare la Baza de Misiune din Atalaya.

Adâncimea fântânii: 60 m ± (în funcție de necesitate).

Beneficiari

 • Misiunea Segadores;
 • Misionarii Kairos (Familia Acatrinei și familia Nagy);
 • Misionarii Segadores care locuiesc la Baza de Misiune;
 • Viitorii studenți care vor participa la cursurile organizate la Baza de Misiune.

Costul proiectului

Media costurilor se ridică la suma de 5000 USD (dacă e nevoie de o adâncime mai mare, suma va crește).

Costul detaliat

 • Transportul utilajelor dintr-un alt oraș de jungla (la 17 ore distanță pe râu) până în Atalaya.
 • Forajul propriu-zis.
 • Materiale (Tuburi, pompa submersibilă, cabluri, etc.

MULȚUMIM celor ce vă veți ruga pentru acest proiect ca să poată fi dus la îndeplinire. Dumnezeu să vă binecuvinteze!

*Descărcați proiectul în format PDF.