Coreea de Nord – Fă cunoștință!

Acasă / Articole / Coreea de Nord – Fă cunoștință!

Începem o serie de articole care își propune să creioneze o imagine a Coreei de Nord și în mod special a situației creștinilor din această țară.

Primul articol are în vedere câteva date generale despre Coreea de Nord: date geografice, un scurt istoric al țării, conducerea, situația economică, aspecte demografice și culturale.

Situația creștinilor din Coreea de Nord și modul în care ei suferă pentru credința lor în Domnul Isus vor fi subiectul celui de al doilea articol. Totodată, vor fi amintite și aspecte ce țin de istoria creștinismului în această țară și de modul în care comunismul a shimbat fundamental concepția oamenilor despre Dumnezeu.

Apoi vom arunca o privire asupra situației bisericii subterane. Știați că, în ciuda persecuției acerbe, o mare biserică subterană crește în Coreea de Nord? Mare parte dintre acești credincioși secretați sunt deținuți în lagărele de muncă forțată.

Nu în ultimul rând, vom reda câteva din mărturiile personale ale unor creștini care s-au confruntat cu opresiune din partea autorităților nord-coreene, ca urmare a devotamentului lor față de Domnul Isus Hristos.

Scopul principal al acestei serii de articole este să ne sensibilizeze cu privire la situația acestei țări – mai ales cu privire la circumstanțele în care se află frați noștri în Hristos – și să ne determine la rugăciune stăruitoare și la implicare practică în folosul fraților noștri și în folosul înaintării Evangheliei în Coreea de Nord.

Echipa Kairos