Creştini indieni alungaţi din propriile lor case

Acasă / Știri / Creştini indieni alungaţi din propriile lor case

Familiile creştine s-au întors în satul natal, cu ajutorul şi protecţia poliţiei din Jharkhand, dar ameninţările din partea localnicilor, instigaţi de extremiştii hinduşi, nu au încetat. Aceştia din urmă îi instigă pe locuitorii satului Kullu în Chanho Block din India să-i alunge pe creştinii din zonă.

Luna trecută extremiştii hinduşi au organizat comunităţile tribale pentru a alunga familiile creştine din satul Kullu în Chanho Block, ce se află la 48 km de capitala regiunii şi anume Ranchi.

„Creştinii din sat au fost discriminaţi şi ameninţaţi pentru o lungă perioadă de timp, dar exilul a început în prima săptămână din iunie, când cinci familii creştine au fost ameninţate şi alungate din sat”, a declarat pastorul Moosa Minj, care a fost, de asemenea, obligat să plece. „Familiile din comunitate care au fost expulzate au devenit creştine în urmă cu mai bine de 20 de ani”, a mai declarat el.

Pastorul a fugit din sat în data de 10 iunie, după ce a primit ameninţări cu moartea. Conform declaraţiei acestuia, sătenii i-au scos bunurile din casă.

„M-au ameninţat chiar cu moartea, aşa cum au făcut şi cu ceilalţi”, a spus Minj.

Familiile creştine au reuşit să se întoarcă în satul lor după ce le-a fost asigurată protecţia din partea poliţiei în data de 22 iunie.

Autorităţile au intervenit din nou atunci când o mulţime de oameni a atacat casele cu pietre a doua zi, când sătenii şi-au dovedit îndârjirea de a da afară din sat familiile creştine.

Cu toate că familiile creştine au cerut ajutorul poliţiei încă din data de 13 iunie, aceasta a acţionat abia după ce nişte lideri creştini au intervenit la autorităţile naţionale pentru remedierea situaţiei. Cu toate acestea, sătenii hinduşi sunt încă pe poziţie, făcându-şi auzită dorinţa referitoare la plecarea creştinilor din satul lor.

Potrivit lui John Dayal, membru al Forumului Creştinilor Uniţi, au fost desfăşurate activităţi împotriva misionarilor creştini din regiune încă de la sfârşitul anilor 1990 de către Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), o organizaţie naţionalistă hindusă. „Hărţuirea creştinilor, mulţi dintre aceştia fiind creştini de generaţii, este în creştere din cauza politicii de dezbinare din zonă, promovate de către forţele de dreapta conduse de RSS şi filialele sale”, a declarat Dayal. „Acest ultim incident de alungare a familiilor creştine este o dovadă în acest sens.”

Surse:
www.persecution.org şi www.christiantoday.com/

Rugaţi-vă pentru familiile creştine din Kullu:
– ca să poată reveni în linişte la casele lor;
– să reziste ispitei răzbunării şi să aibă puterea să-i ierte pe duşmanii lor;
– credinţa lor să fie întărită, iar, prin mărturia lor, prigonitorii să fie cercetaţi.

Lăsaţi un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.