DESPRE NOI

ISTORICUL AGENȚIEI

2006 – 2009

Grup de rugăciune

În Suceava se formează un prim grup de rugăciune pentru misiune. Acum încep primele călătorii misionare pe termen scurt, în Republica Moldova şi Ucraina.

Înfiinţarea Agenţiei Kairos

O parte din participanţii grupului de rugăciune devin membri fondatori ai Asociaţiei Kairos, asociaţie constituită sub tutela Uniunii Bisericilor Creştine după Evanghelie. Se formează un bord al agenţiei de misiune din care fac parte 6 fraţi, incluzând un membru al Executivului UBCE. În diferite locaţii se organizează seri de misiune şi întâlniri de tineret cu tematica misiunii transculturale. Acum se organizează misiuni pe termen scurt în Ucraina şi Bulgaria şi familia Acatrinei pleacă pe termen lung în Peru.

Consolidarea echipei

Tot mai multe persoane din bisericile din zona Sucevei doresc să sprijine această mişcare de rugăciune şi iniţiativele care au urmat. Încep să se organizeze primele conferinţe de misiune în oraşe mari din ţară. De asemenea, are loc primul curs Kairos. Acum agenţia începe să publice resurse pentru biserici: Manualul Bisericii misionareCalendarul de misiune şi ghidul de rugăciune Persecutaţi, dar nu părăsiţi, editat de Open Doors. Se continuă misiunea în Ucraina şi Bulgaria şi se stabilesc primele contracte cu misionari din Turcia. Tot acum se organizează o călătorie pe termen scurt în India şi se consolidează relaţiile cu familia Olteanu, care lucrează în nord-estul Indiei.

Şcoala de Misiune Kairos

În acest an demarează cursurile Şcolii Kairos cu un număr de opt studenţi. Se încheie primele parteneriate cu organizaţiile internaţionale misionare care îşi desfăşoară activitatea în România. Apar publicaţii noi: buletinul informativ Credinţa pe glob şi manualul de misiune trasculturală Înflorind pe pământ străin, de Jo Anne Dannett. Se continuă misiunea pe termen scurt în Bulgaria, Turcia şi India. Sunt lansate proiectele de susţinere a misionarilor indigeni şi a copiilor rămaşi orfani datorită persecuţiei din zona Kandamal, Orissa.

2010 – 2013

Extindere prin birouri zonale

Echipa Kairos se extinde şi se consolidează prin formarea birourilor zonale în 10 locaţii din ţară. Apar noi publicaţii: În faţa chemării lui Dumnezeu şi ghidul de rugăciune Persecutaţi, dar nu părăsiţi, o nouă ediţie. Şi noi resurse pentru biserici: pliante, carduri pentru misionari, ghiduri de rugăciune etc.

Se organizează misiuni pe termen scurt în: Bulgaria, Turcia, India şi Mongolia. În maratonul misiunii pe termen lung se adaugă familia Necea în Vietnam şi Rebeca Ioan, absolventă a Şcolii de misiune Kairos, în Niger, în parteneriat cu organizaţia SIM.

Mobilizare

Se adaugă încă trei birouri zonale, astfel distribuţia revistei Credinţa pe glob ia amploare, cu un tiraj de 2000 de exemplare.

Accentul se pune pe mobilizarea bisericilor locale la misiunea transculturală prin conferinţe în ţară şi în diaspora. În acest an începe să se organizeze în Pordenone, Conferinţa de misiune pentru diaspora română din Italia.

Au loc noi misiuni pe termen scurt în India şi Myanmar. Pe termen lung, se adaugă Silvia Costache şi Gabriela Ţepeş în India. Misionarii pe termen lung au ocazia să îşi spună mărturia la Conferinţa Naţională de Tineret CDE, la peste 1500 de participanţi.

Dezvoltare

Se creează departamentul de personal al Agenţiei. Creşte numărul de voluntari. Se publică: Răniţi în bătălie. Stresul şi misionarii transculturali, de Marjory F. Foyle. Agenţia este reprezentată la Conferinţa Naţională BCDE de la Braşov. În Italia, Pordenone are loc Conferinţa anuală de misiune şi o altă conferinţă în Roma. Misiune pe termen scurt se organizează în Turcia şi India. În India se construiesc două case de adunare în Jalpaiguri şi în Barohati, cu sprijinul financiar al adunărilor CDE din ţară, prin intermedierea Uniunii BCDE.

În misiune pe termen lung pleacă Sami Şoldan, absolvent al Şcolii Kairos, în Mongolia şi Jibrail într-o ţară arabă în parteneriat cu OM România.

Lucrarea continuă

Este anul în care începe să se contureze departamentul media. Încep primele mărturii video. Agenţia este reprezentată la Conferinţa Naţională BCDE de la Braşov. Are din nou loc Conferinţa anuală de misiune din Pordenone, Italia şi, pentru prima dată, se organizează cursul Kairos şi aici. Ca rezultat tot mai mulţi fraţi români care lucrează în Italia se implică în misiunea transculturală.

Se publică biografia misionară Este ceva prea greu pentru Dumnezeu?, de Charles Marsh. Şcoala de misiune de anul acesta numără 5 studenţi. Se organizează misiune pe termen scurt în Peru, India şi Mongolia. Helena pleacă în misiune pe termen lung în India, în parteneriat cu organizaţia Pioneers.

2014 – 2017

Noi proiecte

La începutul acestui an, are loc o călătorie pe termen scurt în Myanmar, iar Ionuț Popescu pleacă, câteva luni mai târziu, cu viză de afaceri pentru a găsi modalitatea potrivită de implicare pe termen lung. În Myanmar începe proiectul Apă curată pentru cei însetaţi: un viaduct care să alimenteze cu apă potabilă localitatea izolată Senpi.

Carmen Simiraş călătoreşte în India pentru a se documenta în vederea scrierii cărţii despre realităţile din această ţară. Tot în acest an se publică Realităţi indiene în cuvinte româneşti. Jurnal de călătorie în India, de Carmen Simiraş.

În primăvara acestui an Agenţia este reprezentată la Conferinţa Naţională Parteneri în Misiune, de la Sovata şi la Conferinţa Naţională BCDE de la Braşov. Iar în vară are loc Conferinţa Regională de Misiune de la Suceava. Se organizează un curs Kairos în Ucraina, Cernăuţi şi o sesiune specială de instruire a liderilor.

Se pleacă în misiune pe termen scurt în Mongolia, pentru taberele de vară o echipă şi pentru proiectul de construcţie altă echipă. Tot aici demarează în toamna acestui an şi proiectul construcţiei casei de adunare şi a unui spaţiu destinat taberelor şi lucrării cu tinerii şi copiii.

În octombrie se pleacă în misiune pe termen scurt şi în India.

Stagii misionare specializate

În anul acesta se evidențiază trei tipuri de stagii sau călătorii misionare:

1. Ajutor practic: Mongolia – echipa de construcții, echipa pentru tabere, Niger – proiectul pentru școala creștină AECM din Maradi;

2. Încurajare: Peru – familia Acatrinei, Niger – familia Beaton, Mongolia – familia Șoldan;

3. Formare: studenții Școli Kairos (Mongolia, Egipt, Myanmar, Madagascar).

  • Întâlniri zonale BCDE, Conferințe regionale și Conferința Națională de tineret Brașov;
  • Lanț de rugăciune – Tibi Ciobanu și Biroul Vrancea;
  • Revista Credința pe glob – crește tirajul la 2.500 buc.

Un respiro pentru misionari la a II-a ediție

• Ieșire la munte cu misionarii (Albota, judeţul Sibiu);

• Publicarea în limba maghiară a broșurii de prezentare Kairos;

• Călătorii pe termen scurt cu diferite obiective: India, Madagascar, Mongolia (echipă tabere), Mongolia (echipă construcţii), Myanmar, Emiratele Arabe și Oman, Ucraina (Donețk);

• În premieră Youth Kairos, la Suceava.

10 ani de misiune transculturală

• Noi resurse publicații și media: cărți pentru copii: Fără frică (de Silvia Bagdas), Jisai din India (de Cosmina Lungu), Dragostea care face picioarele să meargă (de Saeeda El-Amin); cartea Ordinele rămân aceleași! (10 mesaje despre misiune);

• Spot-uri video de mobilizare la misiune;

• Călătorii pe termen scurt: Mariupol (zona de război din Ucraina – 3 pers.), Niger (echipă electricieni – 4 pers.), Mongolia (echipă construcţii – 5 pers.), Mongolia (echipă tabere – 4 pers.), Mongolia (fam. Hrihorciuc), India (6 persoane), Myanmar (4 pers., în 5 decembrie).

Scrie istorie împreună cu Dumnezeu și ajută la lărgirea Împărăției Lui.