Evanghelist creștin asasinat în sud-estul Turciei

Acasă / Asia / Evanghelist creștin asasinat în sud-estul Turciei

Organizaţia International Christian Concern (ICC) informează că, pe 19 noiembrie 2019, evanghelistul coreean Jinwook Kim a fost înjunghiat pe străzile orașului turc Diyarbakir. Ulterior, el a murit la spital din cauza rănilor primite; avea 41 de ani. Direcția de Securitate Publică a Biroului de Crime a arestat un suspect de 16 ani și o anchetă este în desfășurare.

Kim ajunsese la Diyarbakir cu familia sa la începutul acestui an și păstorea o mică comunitate de creștini. Agresorul l-a înjunghiat  pe Kim de trei ori: de două ori în zona inimii şi o dată în spate. Cu toate acestea, oficialii susțin că incidentul a avut loc cu intenţia de a fura telefonul lui Kim. Credincioșii locali cer autorităților să investigheze incidentul ca fiind o crimă, mai degrabă decât o tâlhărie. Kim era căsătorit  și avea un copil, soţia sa fiind însărcinată cu cel de-al doilea, care este așteptat să se nască în zilele următoare. Kim era în Turcia de cinci ani.

Kim este primul creștin ucis în Turcia de la crimele din 2007 de la Editura Zirve, atunci când trei creștini au fost martirizați în Malatya. Creștinii care trăiesc în Turcia au raportat o creștere a hărțuirilor, a amenințărilor și a altor incidente non-violente în ultimii trei ani. Turcia este considerată o țară de interes specific de către Comisia Statelor Unite privind libertatea religioasă internațională.

„Acesta este primul martiraj de la Malatya. Guvernul turc a început o deportare masivă a liderilor protestanți care slujeau în Turcia de mulți ani,” a declarat un lider creştin. „Dar deportările nu sunt suficiente pentru a-i izgoni pe evanghelişti. Acest tip de atac are intenţia de a-i speria. Cred că acesta este ultimul nivel al unui plan conceput, menit să facă Turcia să semene cu China.”

„Acesta nu a fost doar un jaf; au venit să-l omoare”, a adăugat un evanghelist turc, care a primit şi el o amenințare cu moartea a doua zi după acest incident. „Primim mereu amenințări. Un frate a profețit în urmă cu câteva zile că ei (guvernul) urmează să îi dea afară pe acești străini și, probabil, să ucidă câțiva frați turci. Vor provoca haos. Ei știu că eu încerc să răspândesc Evanghelia, așa că mă vor viza și pe mine. Acesta poate fi un semn.”

Conform lui Claire Evans, director regional al ICC pentru Orientul Mijlociu: „Durerea din comunitatea creștină a Turciei este resimțită puternic, alături de un mare șoc și teamă. Martiriul nu este ceva normal în Turcia, iar acest incident arată, din păcate, cât de mult s-a schimbat țara. Chiar în acest an, am observat o creștere semnificativă a incidentelor care dovedesc modul în care mediul a devenit mai ostil față de creștinism. Oferim condoleanțe sincere familiei îndoliate și ne rugăm pentru pacea lui Dumnezeu pentru aceștia în acest moment dificil. Solicităm, de asemenea, autorităților să ofere un exemplu public de toleranță religioasă și să investigheze acest incident cu onestitate și cu respectarea procesului legal.”

Preluat de la: www.stiricrestine.ro