Grupuri de Creștini își folosesc Creativitatea pentru a duce Evanghelia în Coreea de Nord

Acasă / Asia / Grupuri de Creștini își folosesc Creativitatea pentru a duce Evanghelia în Coreea de Nord

Creștinii din Coreea de Nord sunt în permanență sub presiune, fiind forțați să-și păstreze credința secretă, iar Bibliile ascunse sau memorate.

Coreea de Nord este țara în care e cel mai periculos să fii creștin. Părinții care sunt creștini trebuie să fie foarte atenți la modul în care își împărtășesc credința cu copiii lor, de teamă că aceștia vor scăpa vreo informație la școală, fapt care ar putea duce la închiderea lor într-un lagăr de concentrare sau chiar la moarte.

Baloanele cu heliu

Folosidu-și creativitatea, grupuri de creștini, cum ar fi cei de la Vocea Martirilor, leagă Bibliile de baloanele umplute cu heliu și privesc cu acestea zboară în Coreea de Nord. Baloanele au atașate dispozitive GPS, pentru a vedea unde acestea aterizează.

Undele radio

Un alt mod creativ de a evangheliza în Coreea de Nord este transmisia radio. Aceste unde radio sunt, în unele cazuri, singura șansă ca oamenii să audă vreodată Evanghelia. Organizația International Christian Concern susține Free North Korea Radio, o rețea independentă de radio care difuzează citirea Bibliei, predici și imnuri creștine.

Un semn de înaltă trădare

Deoarece creștinismul este văzut ca fiind periculos, oricine crede și îl urmează pe Domnul Isus și-ar putea vedea întreaga familie timp de generații într-un lagăr de concentrare.

Creștinismul este văzut nu doar ca fiind o religie „străină” sau „occidentală”, ci este văzut prin lentilele unei filosofii cu totul diferite, în care aderarea la creștinism este un semn de înaltă trădare.

Pentru regimul dictatorial nord-coreean, Isus nu este Domnul, ci Kim Jong Un este. A răspândi o astfel de idee rebelă este cea mai periculoasă amenințare pentru cel mai izolat stat din lume.

Sursă: www.persecution.org