Intimidare Violentă a Creștinilor din Bihar, India

Acasă / Asia / Intimidare Violentă a Creștinilor din Bihar, India

Serviciul de închinare de duminică, 24 februarie 2019, a fost întrerupt de către un fanatic religios care, intrând în biserică, a început să scandeze sloganuri anticreștine și amenințări.

Conducătorul adunării, Gyan Chand Prasad, a lucrat împreună cu organizația Gospel Echoing Missionary Society (GEMS) timp de 6 ani în satul Basantpur, aflat în districtul Siwan din statul indian Bihar. În jur de 60 de creștini erau adunați  la închinare începând cu ora 10:00.

Strigând slogane anticreștine împotriva păstorului, membrul grupului fanatic a poruncit ca serviciul de închinare să fie oprit, acuzându-l pe păstor de acțiuni de prozelitism.

Vorbind cu cei de la Organizația Persecution Relief, fratele Gyan Chand a afirmat că „Am auzit pe cineva strigând ‘jai shri ram'”, referindu-se la strigătele pe care hindușii le folosesc atunci când îl invocă pe zeul războiului. „Nu era din cartierul nostru, după cum a remarcat cineva.”

Prezbiterii bisericii au reușit să îl scoată cu blândețe afară din adunare.

Presupunând că au scăpat de fanaticul religios, serviciul divin a fost reluat. Totuși, tânărul plin de curaj s-a întors din nou, strigând și zbierând cu nerușinare, intimidând și amenințând adunarea. Din nou, a fost scos afară de prezbiteri.

Când omul a intrat pentru a treia oară, fratele Gyan Chand a coborât de la amvon și l-a abordat cu calm și curaj. El i-a explicat că nu s-au desfășurat activități de prozelitism, ci s-a predicat Evanghelia Domnului Isus Hristos.

După aceste explicații, agresorul a plecat pe motocicleta lui roșie și nu s-a mai întors.

Creându-se o atmosferă de frică prin această incursiune bruscă și ostilă, adunarea de credincioși a intrat în panică. Unii au plecat din biserică, în timp ce alții, în special femeile și copiii, erau prea speriați ca să facă vreo mișcare, anticipând că urma să-i atace un grup mai mare de fanatici.

Astfel de atacuri au înlesnit dizolvarea multor comunități din întreaga Indie. Faptul că asftel de agresori nu sunt trași la răspundere încurajează în mod continuu o atmosferă de ostilitate față de creștini.

Fratele Gyan Chand a mai avut de-a face de multe ori cu persecuție din partea grupurile hinduse fanatice. „Acum șase luni, am avut un mare grup de fanantici care au depus plângeri mincioase, iar serviciile de duminică au fost oprite de către poliție. Domnul Isus ne spune să ne iubim dușmanii și să le facem bine. Eu cred că Dumnezeu este în cotrolul tuturor situațiilor. El este un judecător drept.”

Rugăciune pentru creștinii din Bihar

În anul 2018, Organizația Persecution Relief a înregistrat 477 de incidente de violență împotriva creștinilor, dintre care 37 au avut loc numai în statul Bihar. În ianuarie 2019 au fost înregistrate deja 45 de incidente de persecuție împotriva creștinilor.

  • Rugați-vă pentru fratele Gyan Chand și pentru adunarea în care slujește, ca să răspundă cu dragoste celor care îi persecută.
  • Rugați-vă ca agresorii să fie transformați cum a fost schmbat Saul în Pavel, ca ei să cunoască dragostea Domnului Isus.
  • Rugați-vă pentru toți credincioșii din întreaga Indie, ca ei să fie tari în credință și să reziste valului de persecuție se arată tot mai amenințător.

Sursa: persecutionrelief.org