Misiune Internă – Ce este proiectul „O zi cu tata” și cum a început la Focșani

Acasă / Știri / Misiune Internă – Ce este proiectul „O zi cu tata” și cum a început la Focșani

Era probabil ora 22 când, într-o discuție cu un coleg de la Institutul Teologic Timotheus am aflat că în penitenciarele din România se derulează un proiect interesant. M-a întrebat dacă şi la Focşani există. Mi-a sugerat chiar să mă ocup eu de un astfel de proiect. Nu mă gândisem niciodată la aşa ceva, așa că propunerea începuse să mă neliniștească. Considerând că nu sunt în măsură să iau singur o astfel de decizie, m-am hotărât să duc mesajul în Biserică și împreună cu frații să analizăm și să informăm despre preocuparea noastră.

Proiectul „O zi cu tata” este o inițiativă a Asociației Barbaților Creștini, acreditat de Administrația Națională a Penitenciarelor pentru reintegrarea socială a deținuților. Scopul proiectului este promovarea valorilor creștine și întărirea relațiilor în familie.

Proiectul se derulează cu un grup mic alcătuit din 10-15 bărbați privați de libertate care, timp de 4 luni se întâlnesc săptămânal pentru studiu și discuții pe baza cărții „Principiul Potențialului” de Edwin Louis Cole.

Sunt selectați doar cei care au copii și care urmează să fie eliberați în scurt timp. Temele abordate în cadrul grupului au menirea de a-i provoca pe participanți să-și analizeze și să-și revizuiască principiile după care iși construiesc viața și credințele. Se acordă o importanţă deosebită insuflării dorinței pentru o viața familială armonioasă, bazată pe respectul valorilor creștine.

O dată pe lună se organizează pentru cursanți o activitate specială în afara penitenciarului, la care participă soțiile și copiii celor privați de libertate.

Dumnezeu este Suveran și în mâna Lui sunt și oamenii și resursele. Din acel momentul am știut că Dumnezeu mă responsabilizează. Am solicitat ajutorul fraților de la Asociația Bărbaților Creștini, și astfel Biserica Creștină după Evanghelie „Betania”, Focșani, dar și alți câțiva frați din Biserica Creștină după Evanghelie „Filadelfia”, au răspuns acestei chemări a lui Dumnezeu. Totodată au răspuns nevoii acute a celor din penitenciar de a asculta mesajul lui Dumnezeu și de a-I cunoaște voia.

Această lucrare a început la penitenciarul din Focşani în luna martie 2019. S-au derulat până în prezent două serii, a doua încheindu-se în decembrie. Pentru 2020 ne-am propus să continuăm proiectul cu o a treia serie, începând cu 29 februarie. Vă invităm să ne însoțiți în această lucrare.

Rugați-vă pentru noi și pentru cei la care am fost trimiși. (Marcu 16:15)

Costică Dragu