„Nimeni nu are dreptul să evanghelizeze în Iran!”

Acasă / Asia / „Nimeni nu are dreptul să evanghelizeze în Iran!”

Consilierul preşedintelui Rouhani a declarat: Nimeni nu are dreptul să evanghelizeze în Iran!”
Consilierul președintelui Rouhani pentru minoritățile etnice și religioase a declarat: Noiîn Republica Islamică Irannu permitem nici unei persoane sau grup de a invita oamenii la alte secte sau religiiConsiderăm acest lucru ca fiind un adevărat pericol pentru oameni și, prin urmare, este ilegal.Mohabat News relatează că, referindu-se la diversitatea etnică şi religioasă din Iran, Ali Younesi, consilierul președintelui Rouhani pentru minorități etnice și religioase a declarat: Fiecare este liber să-şi practice propria lui credinţă, dar nimeni nu are dreptul să-şi promoveze propria credinţă.

Dl Younesi a declarat într-un interviu: Noi nu permitem nici unui individ sau grup să invite persoane la secte sau religiialtele decât islamulConsiderăm aceste întruniri ca fiiind periculoase pentru oameni și, datorită acestui lucru, ele sunt ilegale. Este de neacceptat, de exemplu, ca un creştin să invite un musulman la creştinism.” Ali Younesi, fost ministru de Informații în administrația președintelui Khatami, a subliniat faptul că activitățile de evanghelizare sunt ilegale în Iran și toate aceste activități trebuiesc oprite imediat cum sunt depistate.

Aceasta este prima declaraţie publică şi cea mai directă, venită din partea unui oficial din cabinetul președintelui Rouhani împotriva activităților de evanghelizare.

Guvernul iranian promovează în mod activ Islamul în alte țări în care creștinismul este religia dominantă, dar nu vrea să se întâmple invers în interiorul granițelor sale.

În campania sa prezidențială, Hassan Rouhani a promis să acorde o mai mare libertate religioasă dacă va fi ales. După ce președintele Rouhani a preluat mandatul, nu numai că situația drepturilor omului nu s‑a îmbunătățit, dar ea chiar a regresat.

Viziunile islamului sunt foarte apreciate în guvernul iranian. Acest lucru sub nicio formă nu lasă loc credinţei non-islamice să existe. Persoanele interesate de astfel de credințe sunt, de asemenea, private de dreptul lor de bază de a se exprima.

Bazându-se pe promisiunile președintelui Rouhani, din timpul campaniei sale prezidențiale, minoritățile etnice și religioase iraniene speră că drepturile lor civile vor fi restaurate. Guvernul Rouhani a reușit să dezamăgească aceste grupuri de iranieni până acum.

Surse:   www.mohabatnews.com 
www.persecution.com

Lăsaţi un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.