Noi Provocări pentru Creșterea Creștinismului în Nepal

Acasă / Asia / Noi Provocări pentru Creșterea Creștinismului în Nepal

În ultimii câțiva ani, organizațiile de misiune au susținut că Nepalul găzduiește una dintre comunitățile creștine cu cea mai rapidă creștere din lume. De fapt, ultimele cifre sugerează că acum există aproximativ 13.000 de biserici în fostul regat hindus.

Până în 2008, Nepalul a fost oficial un regat hindus, care nu permitea desfășurarea lucrării de misiune decât foarte puțin. Acest lucru s-a schimbat odată ce națiunea a instalat o constituție provizorie, care le-a oferit cetățenilor Nepalului anumite drepturi de libertate religioasă și a deschis ușile pentru lucrărea misionară creștină.

De atunci, comunitatea creștină din Nepal a crescut de la 0,2% din populația țării la aproximativ 1,5%. Potrivit liderilor creștini din Nepal, 65% dintre creștini provin din comunitățile castelor inferioare ale țării.

Această creștere uimitoare, însă, nu a venit fără provocări.

În 2015, după șapte ani de dezbatere, Nepalul a adoptat o nouă constituție. În această constituție, Nepalul a fost instituit ca o națiune seculară care afirmă drepturile libertății religioase ale tuturor cetățenilor săi. Cu toate acestea, în cadrul aceluiași articol care instituie libertatea religioasă, Nepalul a adoptat un limbaj constituțional care a limitat drepturile cetățenilor lor de a împărtăși convingerile religioase cu ceilalți.

Articolul 26, alineatul 3, prevede că „nicio persoană nu… poate converti o altă persoană de la o religie la alta sau [să întreprindă] orice acțiune sau comportament care poate pune în pericol religia [alteia].”

Ulterior, această restricție a fost codificată printr-un proiect de lege care a adăugat „Nimeni nu ar trebui să rănească sentimentul religios al vreunei caste, comunități etnice sau clase, prin scris, verbal / prin discuții sau printr-o formă, simbol sau altceva de felul acesta.”

În mod eficient, Nepalul a limitat libertatea religioasă odată cu adoptarea unei legi anti-convertire și blasfemie la nivel național. Din păcate, s-a abuzat deja pe scară largă de această lege, în special împotriva comunității creștine din Nepal.

Numai în 2019, 17 creștini au fost arestați și acuzați pe baza legii anti-convertire a Nepalului. Acest lucru a inclus mai mulți străini, inclusiv doi americani, care au fost arestați și deportați pentru că ar fi împărtășit cu alții credința lor.

Comunitatea creștină din Nepal va continua să crească. Cu toate acestea, rămâne încă de văzut cum va fi afectată această creștere de noua lege anti-convertire și de persecuțiile pe care legea le-a permis.

Preluat de la www.persecution.org