Noua Înregistrare a Vocii lui Leah Sharibu, Răpită de Boko Haram, Aduce Speranță!

Acasă / Africa / Noua Înregistrare a Vocii lui Leah Sharibu, Răpită de Boko Haram, Aduce Speranță!

O nouă înregistrare audio emisă de grupul islamic extremist Boko Haram dezvăluie că fata răpită, în vârstă de 15 ani – Leah Sharibu – este în viață.

Înregistrarea de 35 de secunde a fost publicată luni de către cotidianul online The Cable din Nigeria. În această înregistrare, Leah cere cu disprerare guvernului nigerian să fie elibarată, în limba ei natală Hausa:

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

“Sunt Leah Sharibu, fata care a fost răpită de la Government Girls Science Technical College, din Dapchi. Solicit Guvernului și oamenilor cu bunăvoință să mă scoată din această problemă.

De asemenea, îi rog pe membrii publicului să-i ajute pe mama, pe tatăl meu, pe fratele meu mai mic și pe rudele mele. Vă rog frumos să mă scoateți din această situație! Vă implor să mă tratați cu compasiune; chem guvernul, în special președintele, să aibă milă de mine și să mă scoată din această situație gravă! Mulțumesc.”

În timpul înregistrării, Leah face câteva pauze, sugerând faptul că citește de pe hârtie.

Guvernul nigerian lucrează la verificarea autenticității acestei înregistrării, însă tatăl lui Leah, Nathan Sharibu, a spus că vocea din înregistrare este cea a fiicei lui.

Eforturi pentru eliberare

Leah a fost răpită în seara zilei de 13 februarie, împreună cu mai mult de 100 de fete, când militanții Boko Haram au luat cu asalt o școală gimnazială de fete în orașul nigerian Dapchi.

Când toate fetele erau urcate în camioane pentru a fi duse acasă, lui Leah nu i s-a dat voie să plece.

Mama lui Leah, Rebekah Sharibu, a împărtășit cu un membru al echipei Open Doors ceea ce i-a spus una dintre fetele care au fost eliberate:

“I s-a spus să articuleze câteva incantații islamice înainte de a fi lăsată să urce în camion. Dar ea a refuzat, spunând: ‘Nu o voi spune niciodată, pentru că nu sunt musulmancă’. Ei s-au mâniat și i-au spus că, dacă nu se leapădă de Hristos, va rămâne cu ei. Leah tot a refuzat. Am privit cum Leah era lăsată singură cu ceilalți membri. Am continuat să plângem și să-i facem cu mâna până când camionul a dispărut.”

Nathan Sharibu a spus că întreaga familie pledează pentru ca guvernul să facă mai mult. El speră că înregistrarea va dubla eforturile pentru a o elibera.

Rugăciune pentru Leah Sharibu și familia ei

Tată, Îți mulțumim pentru această veste bună că Leah este în viață și pentru această încurajare plină de speranță pentru părinții ei. Ne rugăm să o înconjori pe Leah cu mângâierea și protecția Ta, întărind-o în credință. Și cerem ca prin Leah, persecutorii ei să Te vadă și să se întoarcă la Hristos. Fii aproape de familia ei cu inima zdrobită, întrucât se întristează și își trăiesc viețile fără fiica lor frumoasă. În cele din urmă, ne rugăm pentru eliberarea și întoarcerea în siguranță a lui Leah Sharibu. În Numele Fiului Tău ne rugăm și cerem aceste lucruri. Amin!

Surse: goo.gl/GW3Brjgoo.gl/cqmPf3