O mulțime de sate creștine din Nigeria masacrate în curs de patru zile!

Acasă / Africa / O mulțime de sate creștine din Nigeria masacrate în curs de patru zile!

Majoritatea victimelor erau în casele lor dormind atunci când a început atacul. Crescătorii de animale fulani, militanți musulmani, au început masacrul în Nigeria joi, 28 iunie, și a durat patru zile, până duminică seara și continuând luni.

În doar câteva zile, o mulțime de sate din statul Plateau din Nigeria au fost șterse de pe fața pământului. Comunitățile afectate se află în jurul orașului Jos, cunoscut ca fiind epicentrul creștinătății, situat la nord de Fâșia Centrală a Nigeriei.

Deși au fost omorâți în jur de 200 de creștini, unii locuitori se tem că cifra celor morți ar pute fi chiar mai mare, întrucât mai trebuie identificate multe trupuri, în timp ce altele au fost arse fără a mai putea fi recunoscute. Duminică, 75 de victime au fost îngropate într-un mormânt comun imens.

Încă se mai strâng informații despre acest masacru, însă detaliile pe care le avem până acum arată proporția și brutalitatea acestor atacuri:

  • 120 de oameni care participau la înmormântarea unui membru mai în vârstă au fost măcelăriți în timp ce se întorceau acasă.
  • Într-un alt atac, în satul Gana Ropp, păstorul Musa Choji a fost omorât, la fel și soția și fiul său.
  • În Gidin Akwati, întreaga comunitate a fost arsă. Surse locale spun că unii locuitori încă se ascund prin tufișuri, pentru că nu au reușit încă să găsească un adăpost.
  • Un păstor din denominația Evangelical Church Winning All (ECWA), care a vrut să rămână anonim din motive de securitate, a spus că după un atac ce a avut loc duminică, întreg satul lui a fost prefăcut în cenușă și mai bine de 100 de oameni și-au pierdut viața.

Păstorul ECWA a spus că peste 50 de crescători de vite fulani înarmați au înconjurat satul Nghar, în districtul Gashes, în jurul orei 3:30 dimineața. Au ars toate casele și cele două clădiri de biserică. Doar câțiva oameni au reușit să scape.

Familia soției lui a fost decimată. Atacatorii au omorât 14 membri din această familie, inclusiv pe soacra și pe cumnata lui. Alții care veniseră să îi viziteze au fost de asemenea omorâți. În total, 27 de oameni și-au pierdut viața în aceeași casă. Toți au murit arși de foc. Doar o singură persoană, fratele mai mic al soției lui, a supraviețuit, reușind să scape prin acoperiș.

Un mare plan de a islamiza Nigeria”

Unele surse locale spun că aceste atacuri violente sunt parte a unui mare plan de a islamiza Nigeria.”

Aceste omoruri nu mai sunt ciocniri între fermieri sau crescători de vite”, ci un atentat deliberat de a cuceri și ocupa pământul pe care oamenii l-au moștenit”, a spus Dr. Soja Bewarang, care de asemenea a denunțat atacul asupra unei școli biblice care pregătea misionari africani în satul Gana-Ropp.

Păstorul Gideo Para-Mallam, de la International Fellowship of Evangelical Students din Jos și fondatorul Citizens Monitoriing Group care lucrează cu creștinii și musulmanii din Nigeria, remarcă faptul că violența este parte a unui plan, a unei agende care iese la suprafață spunând că este un alt Boko Haram deghizat.”

Priviți ce împărtășește acesta:

Rugați-vă pentru creștinii din statul Plateau și din Fâșia Centrală a Nigeriei

  • Rugați-vă ca Dumnezeu să fie aproape de frații și surorile noastre cu inima frântă din Jos și de pe întreg continentul african. Rugați-vă ca Domnul să-i mângâie!
  • Rugați-vă ca Domnul să reverse, prin Duhul Său, dragoste, pace și liniște peste aceste comunități. Rugați-vă pentru protecție și siguranță în zilele ce urmează.
  • Rugați-vă ca Dumnezeu să intervină și aceste violențe să fie curmate. Domnul să facă dreptate în dreptul persecutorilor, deoarece atacurile durează de prea mult timp.
  • Rugați-vă ca Domnul să pună capăt acestei mișcări și oricărei aspirații de a islamiza Nigeria.

Deși realitățile acestor atacuri pot fi copleșitoare, am văzut în mod repetat cum Dumnezeu folosește în mod suveran Trupul lui Hristos pentru a aduce speranță și a le reaminti creștinilor din linia întâi că nu sunt uitați.
Sursa: goo.gl/rKSk6k