Oficiali americani au confirmat că ISIS a capturat 88 de creştini din Eritreea

Acasă / America / Oficiali americani au confirmat că ISIS a capturat 88 de creştini din Eritreea

Conform declarţiilor unui oficial american al apărării, grupul terorist ISIS a răpit săptămâna trecută 88 de creştini din Eritreea, în timp ce aceştia se deplasau în Libia.

Oficialul a confirmat la Fox News rapoartele de apărare iniţiale ale răpirii în masă, după ce a văzut un raport recent de informare. Ziarul independent Libia Herald a raportat că convoiul a fost atacat de militanţi din sud de Tripoli, înainte de ivirea zorilor.

Meron Estafanos, cofondator al Comisiei Internaţionale Stockholm pentru refugiaţi, a declarat, pentru acest ziar, că grupul de migranţi a inclus „aproximativ 12 musulmani din Eritreea şi câţiva egipteni. Ei i-au pus într-un alt camion şi apoi au pus 12 femei creştine din Eritreea într-o camioneta.

Estafanos a declarat că militanţii au oprit iniţial camionul şi au cerut ca musulmanii de la bord să ridice mâna. Toţi cei care au ridicat mâna au fost întrebaţi despre Coran şi despre respectarea obiceiurilor religioase, în încercarea de a prinde creştini ce pretind că sunt musulmani.

O mare parte din grup a fost pusă din nou în camionul cu care au venit. Când militanţii au plecat mai departe, conform relatării Daily Telegraph din Marea Britanie, cel puţin 9 persoane au reuşit să scape, sărind prin spatele camionului. Estafanos a menţionat că trei dintre aceştia sunt în siguranţă, dar încă încearcă să scape din Libia. Cât despre ceilalţi, nu se ştie nimic.

Libia a devenit un loc de scăpare pentru miile de imigranţi din Orientul Mijlociu şi Africa subsahariană, care încearcă să tranverseze Mediterana pentru a ajunge în sudul Europei. Cu toate acestea, instabilitatea din Libia a dus la o prezenţă crescută a grupării ISIS şi a altor grupuri teroriste, crescând riscul pentru creştini şi alte grupuri non musulmane care încearcă trecerea spre Europa.

Surse www.foxnews.com/

www.cbn.com/

Lăsaţi un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.