Persecuție pe scenă globală la Cupa Mondială de fotbal!

Acasă / Știri / Persecuție pe scenă globală la Cupa Mondială de fotbal!

Șapte din națiunile participante se află pe lista țărilor unde persecuția este la un nivel foarte ridicat!

Recent, pe stadionul Luzhniki din Moscova, s-a dat startul Cupei Mondiale de fotbal. O audiență globală a privit cum echipele celor treizeci și două de țări participante s-au adunat pentru a da startul unei competiții dedicate celui mai vizionat sport – fotbalul.

Pe parcursul a o lună de zile, un număr aproximativ de 3.2 miliarde de oameni vor urmări cum echipele vor concura pe stadioane aflate în unsprezece orașe din Rusia. În vreme ce Cupa Mondială este însoțită de entuziasmul caracteristic, totuși acest eveniment global este și un puternic semn ce ne readuce în atenție persecuția religioasă pe care mai mult de 215 milioane de oameni o suferă la nivel mondial.

Din cele 32 de țări participante la Cupa Mondială, 7 se află și pe lista țărilor cu un nivel de persecuție foarte ridicat, listă întocmită de organizația Porți Deschise și pe care se găsesc cele 50 de țari unde creștinii trăiesc în condiții foarte grele:
1 – Iran (a zecea țară pe listă);
2 – Arabia Saudită (a doisprezecea);
3 – Nigeria (a patrusprezecea);
4 – Egipt (a șaptesprezecea);
5 – Tunisia (a treizecea);
6 – Mexico (a treizecișinoua);
7. Columbia (a patruzecișinoua).

Locuri unde persecuția este parte a rutinii zilnice

În țările mai sus menționate trăiesc milioane de oameni care nu au voie să își declare public apartenența religioasă. În Orientul mijlociu în țări ca Iran, Arabia Saudită, Egipt, musulmanii care se convertesc la creștinism întâmpină represalii serioase din partea comunităților și familiilor lor. În locuri ca Iran și Arabia Saudită, musulmanii care aleg să Îl urmeze pe Domnul Isus trebuie să își țină credința ascunsă și adesea sunt nevoiți să se izoleze chiar și de ceilalți creștini. Creștinii din Estul Mijlociu sunt și ei ținte ale grupurilor extremiste islamice precum ISIS-ul. În anul trecut, mai mult de 200 de creștini din Egipt, au fost uciși de către grupările extremiste.

Africa de Nord și de Vest este și ea prezentă la Cupa Mondială, dar este prezentă și pe lsita celor de la Porți Deschise. În Nigeria și Tunisia, presecuția împotriva creștinilor a crescut alarmant. În aceste zone, mai mult de 400 de creștini au fost masacrați de militanții Fulani de la inceputul acestui an. Chiar recent a avut loc un atac asupra unei biserici, atac în urma căruia au fost ucise 19 persoane, iar Boko Haram își continuă lungul șir de atrocități. Leah Sheribu a fost răpită împreună cu alte 110 fete, dintr-o școală. Militanții Boko Haram le-a eliberat între timp pe toate fetele cu excepția lui Leah, și aceasta din cauză că ea a refuzat să renunțe la Domnul Isus.

O biserică ce supraviețuiește

Dacă numele acestor țări ne amintesc de persecuția fraților noștri, persecuție care are loc chiar și în aceste momente în care echipele participante privesc cu entuziasm spre Trofeul de Aur, totuși avem și speranța pentru că în fiecare din aceste țări, biserica – ascunsă sau nu- este în continuă creștere. În Iran, biserica cunoaște cea mai rapidă creștere din întreaga ei istorie de acolo. În Tunisia, deși din 1956 nu s-a mai permis înregistrarea de noi biserici, totuși se estimează că un număr de aproximativ 24.000 de creștini l-au găsit pe Domnul Isus, iar în Egipt comunitatea creștină de confesiune coptă este și ea în creștere.

Istoria își continuă cursul stabilit de Dumnezeu, iar ceea ce Satan încearcă să distrugă Dumnezeu întoarce răul spre un mai mare bine. Așadar, frați și surori, haideți ca în această lună să privim mai aparte către aceste șapte țări și să vedem cum persecuția de fapt întărește Biserica. Pe timpul desfășurării Cupei Mondiale de Fotbal, amintiți-vă cu precădere să vă rugați pentru frații și surorile noastre din Iran, Arabia Saudită, Nigeria, Egipt, Tunisia, Mexic și Columbia, țări în care credincioșii trăiesc și mor pentru Evanghelie și aceasta pentru că ei au ochii pironiți spre răsplătire!

Sursa: https://www.opendoorsusa.org/christian-persecution/stories/persecution-on-global-stage-at-world-cup-7-participating-countries-on-world-watch-list/?utm_source=June%20Newsletter&utm_medium=Email&utm_campaign=061518&utm_source=General+Subscription&utm_campaign=ac22ecba97-EMAIL_CAMPAIGN_2018_04_20_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_df4a07f94a-ac22ecba97-175877789