Populația creștină din China ar putea ajunge la 300 de milioane până în 2030, în ciuda persecuției

Acasă / Asia / Populația creștină din China ar putea ajunge la 300 de milioane până în 2030, în ciuda persecuției

Dr. Ron Boyd-MacMillan, directorul departamentului de Cercetare Strategică al organizației Open Doors, a prezis recent o creștere a creștinismului în China, afirmând că populația credincioșilor ar putea crește la 300 de milioane până în 2030, relatează The Christian Post.

Boyd-MacMillan a declarat pentru Express UK că motivul pentru care Partidul Comunist Chinez, sub conducerea președintelui Xi Jinping, îi persecută pe creștini este că se teme că biserica va crește din ce în ce mai mult.

„Credem că motivul pentru care Biserica chineză este atât de vizată este faptul că liderii sunt speriați de mărimea Bisericii și de creșterea Bisericii”, a menționat el.

„Și dacă crește la ritmul pe care l-a avut din 1980 și care este de aproximativ 7 [la sută] și 8 la sută pe an, atunci te uiți la un grup de oameni care va număra 300 de milioane, până aproape de 2030” a continuat Boyd-MacMillan.

„Și, știi, conducerea chineză, ei chiar fac planificare pe termen lung. Adică, planul lor economic merge până în 2049, deci acest lucru îi deranjează. Pentru că eu cred că dacă Biserica continuă să crească așa, atunci vor trebui să împartă puterea ”.

Pe tot parcursul anului 2020, China și-a intensificat represiunea împotriva creștinilor în ciuda pandemiei. Luna trecută, Release International, o organizație care sprijină creștinii persecutați din întreaga lume, a prezis că China va fi printre țările care vor crește persecuția împotriva creștinilor în 2021.

Conform Open Doors SUA, China ocupă locul 17 pe lista țărilor în care creștinilor le este cel mai greu să trăiască.

Sursă: www.christianheadlines.com