Predicator creștin găsit mort în Punjab, India

Acasă / Asia / Predicator creștin găsit mort în Punjab, India

Într-o serie șocantă de evenimente nefericite, un alt păstor a fost găsit mort în localitatea Zira Tehsil din districtul Ferozepur, situat în statul indian Punjab. Trupul lui Balvinder Bagicha Bhatti a fost descoperit de câțiva oameni pe marginea drumului în data de 27 iulie 2020.

Frațiii Joseph și Alisha, ambii coordonatori ai ozganiției Persecution Relief în Punjab, au vizitat familia decedatului pentru a-și exprima empatia și pentru a le oferi sprijin în cele mai bune moduri posibile.

„Fratele meu se întorcea dintr-un sat pe nume Noorpurafter, unde a fost să îl viziteze pe un credincios. În jurul orei 20:45, câțiva oameni au venit și ne-au spus că l-au văzut pe fratele meu zăcând într-o baltă de sânge pe marginea drumului” a spus sora fratelui Balvinder, care locuiește împreună cu familia lui.

Când a primit îngrozitoarea veste, sora fratelui Balvinder a alergat în agonie la locul faptei. „L-am văzut zăcând nemișcat pe marginea drumului și am chemat imediat ambulanța.”

Din nefericire pentru famillia Batti, cele mai rele frici pe care le aveau s-au dovedit a fi reale când doctorii l-au declarat mort.

Dimineața după incidentul devastator, Hanook Bhatti s-a întâlnit cu famila fratelui Balvinder din partea organizației Persecution Relief. L-au dus la locul unde îl găsiseră pe Balvinder în noaptea anterioară.

Hanook Bhatti a spus că la lumina zilei, s-au văzut urme (de încălțăminte) însângerate de-a lungul drumului, alături de multe pete împrăștiate peste tot. Familia crede că păstorul a fost atacat cu brutalitate și a încercat să scape de atacatorii săi, dar a fost până la urmă ucis — aceasta datorită faptului că i-au găsit hainele sfâșiate și pantofii tociți, ca și cum ar fi fost târâit și lovit.

Poliția l-a înregistrat ca pe un caz de moarte accidentală, lucru despre care familia declară că nu este adevărat. „Familia imploră poliția să investigheze cazul și să facă dreptate”, a spus Joseph.

A fost depus un raport la Stația de Poliție din Zira Sadar și ASI Sukhwinder Pal Singh se ocupă momentan de caz.

Fratele Balvinder a lăsat în urmă pe soția sa, Nisha Bhatti, și cei 5 copii — Abhishek (14), Anmol (11), Avinash (8), Ravi (6) și Vira (5). Pe lângă familia lui apropiată, păstorul îngrijea de sora și de tatăl lui.

Acum câțiva ani, fratele lui Balvinder a fost de asemenea omorât. Totuși, el nu a încetat să Îl slujească pe Domnul și să îi adune pe frați în fiecare duminică la rugăciune și închinare într-o parte a casei sale făcută numai din nisip și cărămizi.

Chiar dacă pastorul Balviner nu o ducea prea bine, a avut dorința să transforme casa lui într-o Casă de Rugăciune. Moartea sa a lăsat familia traumatizată și nesigură, deoarece el era singurul care aducea pâinea în familie.

Slujba de înmormântare a păstorului este programată pe data de 5 august 2020. Amintiți familia Batthi și adunarea în rugăciunile voastre. Rugați-vă ca adevărul legat de moartea fratelui Balvinder să fie adus în curând la lumină. Rugați-vă ca poliția să nu lase nicio piatră neîntoarsă.

Vorbind cu cei de la Persecution Relief, sora fratelui Balvinder a concluzionat, „Acest incident ne-a lăsat în lacrimi, dar noi credem că Dumnezeu este Suveran, El este Domn și el va veghea asupra noastră.”

Acesta este cel de al 8-lea caz al unei crime cu motivație religioasă pe care organizația Persecution Relief l-a înregistrat în anul 2020 și al treilea caz doar în luna iulie. Acesta este de asemenea al doilea caz de persecuție a creștinilor care a dus la crimă, în statul Punjab, prima fiind cel al păstorului Sultan Masih care a fost martirizat în 16 iulie 2017.

Din ianuarie 2016, Persecution Relief a înregistrat 2067 de cazuri de crime motivate de ură împotriva creștinilor în India, dintre care 293 de cazuri au fost înregistrat numai în prima jumătate a anului 2020.

De-a lungul ultimilor șapte ani, India a trecut de locul 31, pe locul 10 în Indexul Mondial de Persecuție întocmit de Porți Deschise, situându-se imediat după Iran în ce privește severitatea presecuției.

Preluat de la persecutionrelief.org