Construcţia unei baze misionare în Peru

Susține construcția bazei misionare din Atalaya!

 • Organizația Misionară Segagores din Peru, cu care lucrează familia Acatrinei, dorește să moblizeze cât mai mulți oameni la implicare în satele din zona Atalaya (un orășel din junglă, alcătuit din șapte triburi, unde prezența creștinilor este aproape nulă). Astfel că, în august 2017, a început construcția unei baze misionare.
 • Această bază va sluji ca locuință pentru misionari și ca centru de formare și de instruire a lucrătorilor din zona Atalaya. Acești lucrători urmează să se întoarcă în triburile din care fac parte pentru a forma adunări biblice.
 • Organizația Misionară Segadores, care lucrează în parteneriat cu misionarii Agenției Kairos din Peru; familiile de misionari care vor locui la parterul clădirii (familia Acatrinei și familia Nagy).
 • De asemenea, vor beneficia și frații din comunitatea Atalaya care urmează să se pregătească pentru lucrarea de vestire a Evangheliei. Acești lucrători urmează să se întoarcă în triburi și să formeze acolo adunări biblice.
 • În primul rând, frații au nevoi de susținere în rugăciune. Au avut loc 2 accidente în procesul construirii cestei clădiri. Mai întâi Emilio, fratele care e șeful de șantier, a căzut de pe o scară care s-a rupt, de la o înălțime de 4 m și și-a spart capul. A fost dus la spital, a fost cusut și mulțumim Domnului ca după câteva zile și-a revenit și și-a putut relua activitatea. Mâna lui Dumnezeu a fost peste el, spre deosebire de situația lui Claudio, tâmplarul care ne-a făcut acoperișul, care a căzut de pe casa la care lucra, s-a lovit la cap, a intrat in comă și zilele trecute a murit.
 • Rugați-vă ca Dumnezeu să dea piedicile la o parte, ca frații să poată cât mai repede cu ceea ce mai au de făcut, deoarece în 2 luni începe perioada ploioasă aici în junglă și atunci le va fi mai greu să mai facă ceva.
 • Apoi, este nevoie de sprijin financiar. Banii pe care i-au primit până acum, prin harul Lui și dragostea unora dintre dvs., frații misionari i-au investit în materialele necesare, dar mai sunt încă multe alte cheltuieli. Urgent este să pună gratii la geamuri, să gletuiască și să văruiască în interior (doar la parter), ca mai apoi să facă un gard sigur, pentru a asigura casa cât mai mult posibil, cât timp ei vor fi plecați în Lima.
 • Una dintre problemele pe care le-au întâmpinat frații a fost că tencuiala din diferite camere a căzut de pe pereți, datorită faptului că echipa anterioară nu a făcut treaba așa cum trebuie. Vă imaginați că a trebuit să repare toate aceste stricăciuni și să refacă totul. Au fost zile când cei care trebuiau să le aducă materialele nu au venit așa cum stabiliseră și aceasta le-a dat activitatea peste cap făcându-i să alerge dintr-o parte în alta ca să găsească o soluție de moment.
 • Au avut probleme și cu apa, asta chiar în perioada în care făceau trotuarele. Conducta principală de apă la care sunt racordați a fost spartă de niște muncitori care lucrau în zonă, iar ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, peste câteva zile, le-au rupt țeava, motiv pentru care nu au avut parte de prea multă liniște.
 • Pe lângă aceste situații neprevăzute, au fost frânați și de greva care a izbucnit în Atalaya din partea nativilor, (în general așhaninka, dar și din alte triburi vecine) grevă care a ținut 2 săptămâni. Toate drumurile (inclusiv râurile) au fost închise. La fiecare colț de stradă puteai vedea nativi înarmați cu sulițe, arcuri cu săgeți, iar vopseaua de pe fețele lor scotea în evidență spiritul lor războinic pentru care sunt renumiți. Dar Domnul a răspuns rugăciunilor fraților și ale celor ce i-au susținut în această perioadă și lucrurile s-au rezolvat pașnic, fără ca ei să fie afectați prea mult.
 • Cu ajutorul Domnului, frații misionari au reușit să termine de tencuit toată clădirea pe exterior (a mai rămas doar etajul pe interior), au reușit să facă trotuarele, zilele acestea instalează burlanele de apă și momentan lucrează la fosa septică.
 • De curând au primit o veste bună în ce privește conectarea la rețeaua electrică a orașului. Din pricină că locația terenului unde construiesc nu aparține zonei urbane, nu au reușit până acum să rezolve problema instalării curentului electric la clădirea în lucru.
 • Tot ce au lucrat până acum au făcut cu un generator electric, însă de multe ori au fost limitați deoarece capacitatea acestui generator nu era suficientă să pună în funcțiune anumite instrumente de lucru. Soluția pe care frații au găsit-o e să se conecteze la contorul unui vecin din apropiere și acum urmează să cumpere stâlpii și cablurile.
 • Familia Acatrinei

Cu specificaţia: „Pentru construcţie bază misionară”

RON: RO78BRDE240SV68334902400
USD: RO46BRDE240SV75299172400
EUR: RO22BRDE240SV87247142400

BRD, Agenţia Dimitrie Mangeron, Şos. Naţională, nr. 55, Iaşi

Lăsaţi un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.