Primii pași în misiune

Acasă / Primii pași în misiune

Program de mobilizare la misiune pentru copii și adolescenți.

Prezentare: Din biografiile misionarilor sau din povestirile misionare se observă că dorința și chemarea la misiune în cazul celor mai mulți dintre ei a avut loc în copilărie sau adolescență. Știrile de pe câmpul de misiune, vizitele misionarilor și prezentarea lucrării pe care o fac, rugăciunea regulată pentru misiune și colectele pentru misiune au fost lucrurile care i-au motivat pe aceștia să-și dorească să devină misionari.

La întrebarea Ce vrei să fii când vei fi mare? puse unor grupe de copii din bisericile evanghelice toți au ales meserii laice fără să se gândească că ar putea fi și misionari. Într-un video pregătit special pentru acest program Mathias și Debora Acatrinei au răspuns la aceeași întrebare că vor să devină medic misionar, respectiv chirurg pilot misionar, atunci când vor fi mari. Copiii care cresc conectați la lucrarea misionară visează și își doresc ca într-o zi să ajungă misionari.

Observăm că astăzi copiii și tineri nu mai cunosc povestiri misionare, nu se roagă regulat pentru misionari, nu se gândesc că pot susține financiar lucrarea misionară și nu sunt conectați la lucrarea de misiune. Atât la școala duminicală cât și în familie copiii aud foarte puține informații despre misionari și despre misiune. Cum vor putea ei să audă chemarea lui Dumnezeu la misiune dacă nu vor avea informații despre ce înseamnă să fii misionar?

De asemenea observăm cât de greu este să mobilizăm și să motivăm la misiune membrii bisericilor care deși au suficienți ani de relație cu Dumnezeu nu au înțeles că lucrarea de misiune este responsabilitatea fiecărui creștin. O sintagmă folosită des în domeniul pedagogic spune: „Copacul de tânăr se îndreaptă“. Prin programul de mobilizare a copiilor și tinerilor la misiune dorința organizatorilor este de a forma o generație care să se implice activ și consecvent în lucrarea de misiune.

Din dorința de a motiva copiii și adolescenții pentru misiune, am pregătit un program special de aproximativ 6 ore în care mobilizăm participanții să se implice în lucrarea de misiune. Acest program include povestiri despre misionari, lucru manual, mesaje de la copiii misionarilor, cântece, rugăciune focalizată, gustare, activități recreative etc. Programul are loc la sediul Asociației Kairos, Suceava, sâmbăta sau într-o altă perioadă stabilită împreună cu participanții. Pentru grupurile care doresc se poate oferi cazare.

Invităm toți liderii de copii și adolescenți care doresc să participe la acest program împreună cu copiii și/sau adolescenții din biserica lor, să ne contacteze pentru mai multe informații și pentru înscriere la numărul de telefon 0734.847.024 (Anamaria Mitrea) sau la adresa de email: [email protected].

Descarcă, printează și dă mai departe Afișul programului Primii pași în misiune.