Reabilitarea persoanelor alcoolice

 • Un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că abuzul de băuturi alcoolice pare a fi cel mai mare impediment în calea progresului social şi economic al Mongoliei. 22% din bărbaţii mongoli şi 5% dintre femei sunt dependenţi de alcool, o rată de 3 ori mai mare decât în Europa. Violenţa domestică şi creşterea numărului de persoane fără adăpost sunt cele mai îngrijorătoare consecinţe.
 • Deşi implicarea în acest domeniu este considerată de mulţi o luptă pentru o cauză pierdută, ca şi biserică ne dorim să facem ceva în această privinţă. Încă de la început am avut un bărbat cu care am lucrat mai îndeaproape şi care era robit de această patimă. Decizia de a-l ajuta a adus cu sine multe bătăi de cap, timp investit şi bani, însă credem că orice efort va fi răsplătit.
 • Dorim să ajutăm cât mai mulţi oameni, însă reabilitarea unei astfel de persoane presupune mari costuri financiare. Cei mai mulţi dintre ei au o calificare şi posibilităţi ca după o perioadă să lucreze, însă la început, până îşi găsesc un loc de muncă, au nevoie de ajutor financiar.
 • Nevoi: Iată câteva din cheltuielile pe care o asemenea lucrare le presupune pe parcursul unei luni:
  1. Masă şi cazare – 100 €
  2. Medicamente + asistenţă medicală – 50 €
  3. Curs de dezalcoolizare – 50€ (150€ este costul unui curs care durează 3 luni şi include şedinţe regulate de consiliere cu specialişti în care oamenii sunt antrenaţi ca din punct de vedere mental să învingă tentaţia de a relua consumul de alcool.)
 • Cont bancar: Sami şi Ani Şoldan

RON: RO98BRDE340SV4027 5453 400
EURO: RO94BRDE340SV4027 5533 400

Lăsaţi un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.