Situaţia minorităţilor religioase din India/ Minorităţile religioase din India în pericol

Acasă / Știri / Situaţia minorităţilor religioase din India/ Minorităţile religioase din India în pericol

Guvernul indian ar trebui să deschidă ochii la violenţa împotriva minorităţilor religioase

„Guvernului federal din India şi statele indiene ar trebui să fie conştienţi de faptul că drepturile minorităţilor sunt încălcate şi că grupurile Sangh Parivar acţionează în voie, în multe situaţii”, a declarat Ram Puniyani, preşedintele Centrului pentru Studiul Societăţii şi Secularismului în Mumbai, într-un interviu acordat pentru AsiaNews. Tema acestui interviu a fost Raportul privind libertatea religioasă (lansat în data de 1 mai 2015 de către Comisia SUA, privind libertatea religioasă internaţională).

Potrivit raportului, alegerile generale de anul trecut şi victoria prim-ministrului Narendra Modi au condus la atacuri ale extremiştilor hinduşi împotriva minorităţilor religioase.

INDIA_(F)_0506_-_Ram_Puniyani_su_rapporto_Usa

Această critică s-a concentrat pe activităţi care au fost în favoarea „reconversiei” creştinilor şi musulmanilor la hinduism. Această practică este în strânsă legătură cu ideologia hindu-radicală, prin care „fiecare indian trebuie să fie hindus”. New Delhi a respins însă raportul Comisiei USA, acuzând Washingtonul că nu înţelege India.

„Ştim că nici o altă ţară nu are dreptul de a influenţa problemele noastre interne, dar nu putem ignora percepţiile globale despre ceea ce se întâmplă aici”, a declarat Ram Puniyani, un profesor de inginerie biomecanică din Mumbai şi totodată membru al diverselor iniţiative democratice.

Raportul comisiei SUA nu are forţă juridică pentru guvernul Indiei, dar aceasta influenţează percepţiile despre India şi, prin urmare, va afecta politicile lor faţă de noi”, a declarat el pentru AsiaNews.

Activiştii sociali consideră că „trebuie să se facă distincţia între legalitate şi moralitate” şi că este nevoie să fie analizată violenţa în creştere împotriva minorităţilor.

„Ceea ce Comisia americană spune… este exact ceea ce activiştii pentru drepturile omului au spus tot timpul aici, în India. Ceea ce avem nevoie este o anchetă corectă şi pedeapsirea celor vinovaţi. Sentimentul de insecuritate în rândul minorităţilor trebuie să fie depăşit prin protecţie şi securitate adecvată împotriva forţelor hinduse radicale.”

Lăsaţi un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.