Supraviețuitorii „Represiunii 709”

În iulie 2015, China a organizat o „curățenie” națională care a fost cunoscută sub numele de Represiunea 709. Două sute cincizeci de avocați ai drepturilor omului au fost arestați într-un efort de a umili și intimida pe cei mai importanți apărători ai drepturilor din China.
De atunci, o parte din ei au fost eliberaţi și istorisesc torturile cumplite pe care le-au suferit în timpul detenției. Mulți din cei ce au fost închiși se crede că sunt creștini și ei aduc la lumină multe din încălcările drepturilor omului pe care guvernul chinez le săvârșește.

Un reprezentant al organizației China Aid a declarat ca prietenul lui, Li Heping, unul din cei deținuți eliberaţi a spus: „Au fost momente în care aş fi vrut să mă sinucid. Dar am supraviețuit din cauza credinței mele creștine, a susținerii curajoase a soției mele, dar și datorită susținerii comunității internaționale”.

Domnul Li i-a descris reprezentantului torturile groaznice pe care le-a îndurat din partea autorităților chineze. În ciuda promisiunilor conform cărora va dezvolta o normă de drept, regimul președintelui Xi Jinping a urmărit să distrugă rețeaua avocaților drepturilor omului, din cauză că eforturile lor pașnice pentru o reformă legală au fost interpretate ca fiind amenințări la siguranța națională.

Președintele Chinei a reintrodus practica maoistă a mărturisirilor publice televizate, și a adoptat un sitem de tortură atât de îngrozitor încât un răspuns al comunităţii internaționale este imperios necesar.

Pe lângă faptul că deținuții sunt închiși în celule foarte reci, și sunt supuși la: bătăi, șocuri electrice, privare de somn, înlănțuiți în poziții dificile, pe lângă toate acestea s-a mai raportat și faptul că cei închiși în urma Represiunii 709 au fost și drogați cu mari cantități de substanțe necunoscute. Domnul Li, de exemplu, a declarat ca el a fost în adins diagnosticat greșit cu mare tensiune arterială și a fost obligat să ia zilnic timp de 2 ani câte 6 pastile. Soția domnului Li, Wang Qiaoling, a depus mărturie despre aceste lucruri la începutul lunii mai, în prezența domnului Chris Smith, președinte al Ministerului de Afaceri Externe de la Organizația Mondială a Drepturilor Omului.

Sursa: http://www.persecution.org/2017/05/31/survivors-from-the-709-crackdown-in-china-speak-out-about-the-horrific-torture-they-went-through/

Lăsaţi un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.