Un an de Captivitate pentru Leah Sharibu

Acasă / Africa / Un an de Captivitate pentru Leah Sharibu

În 19 februarie 2018, la ora 17:30, trupele organizației teroriste Boko Haram a intrat în orașul Dapchi, Nigeria, purtând uniforme militare și conducând camionete pe care aveau montate mitraliere.

S-au apropiat de Government Girls’ Science and Technical College și au ordonat ca  mai mult de 100 de eleve să urce în camionetele lor. Apoi, au dispărut cu fetele mai mult de o lună, înainte de a le elibera.

Astăzi (19 februrie) se împlinește un an de când Boko Haram le-a răpit pe cele 110 de eleve. Dintre fetele răpite, doar una a rămas în captivitate. Leah Sharibu era singura creștină dintre fetele care au fost luate și doar ea mai este încă ținută captivă.

În 21 martie 2018, 104 fete dintre cele răpite au fost înapoiate familiilor lor, însă cinci au murit în captivitate. Militanții Boko Haram au adus fetele înapoi acasă în autobuze, apoi au avertizat familiile să nu-și mai trimită fiicele la școală. Aceleași fete au povestit apoi familiilor lor despre curajul și credința lui Leah în fața unei morți aproape sigure.

Înainte de a le aduce înapoi pe fetele răpite, teroriștii au tras-o pe Leah deoparte și i-au spus că nu îi vor permite să meargă acasă decât dacă își neagă credința. Ea a refuzat. Le-a spus teroriștilor că nu se poate lepăda de Hristos.

După ce a fost ținută timp de aproape opt luni, situația fetei a început să stârnească reacții. La 27 august, grupul terorist a publicat un video cu Leah. În acest video, ea cerea guvernului să o ajute pe ea și pe familia ei.

Apoi, în 17 septembrie 2018, Boko Haram a ucis un ajutor de la Crucea Roșie numit Saifura Khorsa. În timpul execuției, militanții au spus că vor ucide alte trei victime, inclusiv pe Leah, dacă guvernul nigerian nu îi va plăti răscumpărarea.

O lună mai târziu, pe 16 octombrie, Boko Haram a executat un alt lucrător numit Hauwa Liman. După execuția acestuia, Boko Haram a declarat că o vor ține Leah ca „sclavă pe viață”, doarece guvernul nu i-a plătit răscumpărarea. De atunci, au existat prea puține informații despre Leah din partea administrației Buhari sau a grupării Boko Haram.

Fundația Leah Sharibu a declarat: „Nu putem uita de ea astăzi. Stăruiți înaintea lui Dumnezeu, în rugăciune și post, pentru eliberarea lui Leah și pentru libertatea religiei.”

*Sursa: www.persecution.org