Un crestin pakistanez a fost ucis

Acasă / Asia / Un crestin pakistanez a fost ucis

Creştin ucis în Pakistan şi mulţi alţii ameninţaţi

Aleem Masih, un cetăţean pakistanez în vârstă de 28 de ani, s-a căsătorit anul trecut cu Nadia, în vârstă de 23 de ani, după ce aceasta s-a convertit la creştinism.

„Cuplul a fugit la Narang Mandi, la o depărtare de 60 km de Lahore, în momentul în care familia de musulmani a Nadiei a lansat o vânătoare de oameni ca să se răzbune pentru ruşinea suferită, ruşine adusă asupra lor prin renunţarea la islam a Nadiei şi căsătoria cu un creştin”, a declarat avocata, Aneeqa Maria, pentru Morning Star News.

Aleem şi Nadia au depus o petiţie la Curtea de Justiţie din Lahore, solicitând protecţia poliţiei din cauza ameninţărilor împotriva lor venite din partea familiei Nadiei, fiind vizate şi rudele lui Aleem.

Conform declaraţiei avocatei, în data de 30 iulie, familia Nadiei a aflat că în acea seară cei doi urmau să meargă în Khaliqnagar, în zona Youhanabad. Martori oculari au spus că tatăl Nadiei, Muhammad Din Meo, împreună cu fraţii ei, au confiscat o ricşă şi pe şoferul acesteia şi i-au forţat pe cei doi să urce, ducându-i la o fermă din apropiere.

„Musulmanii au maltratat cuplul cu pumni şi lovituri, apoi l-au împuşcat pe Aleem Masih de trei ori: un glonţ l-a lovit în gleznă, al doilea în coaste, în timp ce al treilea i-a fost tras în faţă. Nadia a fost împuşcată în abdomen”, a spus avocata. Rudele musulmane ale Nadiei au plecat crezând că i-au ucis pe amândoi.

„Atacatorii s-au întors în satul lor şi au proclamat public că au răzbunat umilirea şi că au restaurat mândria musulmanilor prin uciderea cu sânge rece a cuplului”, a mai declarat avocata Aneeqa Maria. „Fratele Nadiei, Azhar, s-a prezentat apoi în faţa poliţiei şi a mărturisit că şi-a ucis sora şi soţul acesteia, care era creştin.”

Când poliţiştii au ajuns la fermă, au constatat că Nadia încă respiră. „Ea a fost dusă de urgenţă la Spitalul General din Lahore, unde se zbate între viaţă şi moarte, după o operaţie majoră în care i-au fost extrase două gloanţe din abdomen”, a mai spus avocata.

Când Aneeqa Maria, împreună cu echipa ei, a vizitat-o pe Nadia la spital, un număr mare de musulmani s-a adunat acolo. „Mulţimea, unii dintre ei înarmaţi cu arme de foc, striga furioasă sloganuri anti-creştine. Ei au salutat gestul făcut de fratele Nadiei, Azhar, pentru restabilirea mândriei comunităţii musulmane Ummah şi spuneau că el şi-a câştigat locul în paradis pentru uciderea unui necredincios”, a spus avocata.

Poliţia a demarat acţiunile de cercetare pentru omor împotriva lui Azhar, a tatălui acestuia şi a altor rude care au participat la răpirea şi uciderea lui Aleem Masih. Însă poliţia nu i-a reţinut pe aceştia, ci i-a eliberat pe cauţiune până la verdictul final.

Avocata Aneeqa Maria a mai declarat că numeroase grupuri musulmane o ameninţă acum şi pe ea şi pe familia ei, cerând ca ea şi familia lui Aleem să renunţe la acuzaţia de omor.

Să ne rugăm pentru Nadia, avocata acesteia şi restul persoanelor aflate în pericol!

Lăsaţi un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.