Update Virusul Corona: 75.755 de oameni infectați, 2.129 de morți

Acasă / Uncategorized / Update Virusul Corona: 75.755 de oameni infectați, 2.129 de morți

Cele mai multe cazuri de infecție și decese cauzate de Virusul Corona au fost localizate în provincia Hubei, a cărei capitală este orașul Wuhan. Autoritățile chineze au închis întreaga provincie și au restricționat călătoriile în alte regiuni.

Experții sunt îngrijorați că simptomele virusului îi vor determina pe cei care îl poartă să-l transmită mult prea rapid. Un băiat de 10 ani a fost diagnosticat cu virusul corona, în ciuda faptului că nu prezintă simptome. De asemenea, în Wuhan virusul a fost transmis de la o mamă infectată la noul ei născut.

Virusul Corona (COVID-19) a afectat 30 de țări și provincii din întreaga lume și 1 mijloc transport internațional (nava de croazieră „Prințesa Diamantului”, ancorată în portul din Yokohama, Japonia).

În timp ce Ebola ucide jumătate din persoanele care o obțin și SARS a ucis 10%, rata mortalității datorată virusului corona pare a fi mult mai mică. Aproximativ 2% dintre pacienții chinezi cu cazuri confirmate au murit, deși unii cercetători estimează că rata mortalității va fi mai aproape de 1%, odată ce toate cazurile vor fi numărate.

Momentan s-au raportat 75.755 de cazuri de oameni infectați cu virusul corona la nivel mondial și 2.129 de morți, dintre care majoritatea se află în incinta orașului Wuhan din provincia Hubei, China.

În Wuhan, transportul public și serviciile de călătorie au fost suspendate, trenurile și zborurile din oraș au fost oprite, iar oamenilor li s-a spus să plece numai dacă au motive foarte bine întemeiate. Restricții similare de călătorie au fost anunțate în zeci de alte orașe chineze, afectând peste 48 de milioane de oameni.

  • Rugați-vă pentru oamenii afectați de acest virus, ca Domnul să se îndure de ei, în special de familiile care au pierdut pe cineva drag.
  • Rugați-vă pentru creștinii din zona orașului Wuhan, care continuă să fie o mărturie și să împărtășească Evanghelia, punându-și sănătatea, libertatea și chiar viața în joc.
  • Rugați-vă ca poporul chinez să conștientize că Dumnezeu îl cercetează și să se întoarcă la El, punându-și încrederea în Domnul Isus Hristos.

Surse:
www.bloomberg.com
www.worldometers.info