În așteptarea Mirelui

Acasă / Asia / În așteptarea Mirelui
 Familia Ionescu

Familia Ionescu

Se înmulțesc semnele sfârșitului lumii și ale revenirii Creatorului, Stăpânului, Mântuitorului și Judecătorului lumii acesteia, Domnul Isus Hristos. Deci, este foarte important pentru noi să ne pregătim de întâlnirea cu El. Putem învăța cum să ne pregătim pentru cea mai importantă întâlnire a vieții noastre, după cum este scris în Matei 25.
În primul rând trebuie să devenim înțelepți (v. 2). Cei neînțelepți sunt înșelați de Satan și își continuă veșnicia după moartea trupească în Iad. Cum putem noi deveni înțelepți? În primul rând frica de Dumnezeu, care este de fapt dragostea, trebuie să fie motorul vieții noastre. Aceasta înseamnă că trebuie să fim animați de Duhul Sfânt, pentru că Dumnezeu este prea sfânt. Noi intrăm în legătură cu Duhul Sfânt numai prin credința exclusivă în Domnul Isus și prin pocăința de păcate. Așa cum frica de Dumnezeu este exprimarea exactă a dragostei de Dumnezeu, tot așa credința în Domnul Isus este cel mai bine arată prin pocăință față de păcat. De asemenea, adevărata înțelepciune este în Domnul Isus și El răstignit. De aceea, a fi înțelept înseamnă să îl cunoști pe Domnul Isus (v. 12) prin trăire în ascultare de poruncile Lui.
Al doilea lucru pe care trebuie să îl facem este ca să veghem (v. 13), să păstrăm ceea ce este al nostru (v. 9, 29) pentru totdeauna. Prin Domnul Isus ni s-a dat iertare de păcate, Duhul Sfânt, și nădejdea vieții veșnice. Păcatul tolerat de creștini în viața lor așterne umbre, praf și îndoieli într-un suflet însetat de lumină, curăție și siguranță. Dumnezeu nu vrea ca noi să trăim o viață fără griji, ci să trăim o viață veghetoare, plină de credință. Satan poate să ne atace atât prin asalturi brutale cât și prin încolăciri viclene. De aceea, trebuie să veghem atât împotriva păcatelor mari cât și a celor „mici”.
Al treilea lucru necesar în pregătirea noastră pentru întâlnirea și locuirea veșnică împreună cu Domnul Isus este de a aduce roadă pentru Stăpânul care a investit în noi (v. 20, 22). De cele mai multe ori trăim vieți egoiste în care noi suntem pe primul loc, nu Dumnezeu. Suntem supărați dacă ni se cere să face ceva pentru alții, chiar și pentru Dumnezeu. De fapt, noi suntem pomi în grădina lui Dumnezeu sau lucrători pe ogorul Lui. El a investit ca să aibă un beneficiu. Roada cea mai importantă după care însetează Dumnezeu este mântuirea păcătoșilor prin mărturia vieților noastre. În felul acesta se mai dă o lovitură împărăției Satanei și se aduce glorie lui Dumnezeu.
Ultimul lucru, dar și nu cel mai puțin important, este să învățăm să facem fapte bune numai de dragul Domnului Isus. Ceea ce facem pentru noi sau alții se termină pe acest pământ. Dar ceea ce facem numai de dragul Domnului Isus este pentru răsplata veșnică (v. 40, 45).
Mulțumiți lui Dumnezeu împreună cu noi pentru următoarele lucruri:
 • Pe data de 24, 26-28 aprilie am putut împărți tractate și Noi Testamente în Gorubathan, Malbajar, Jalpaiguri și Odlabari.
 • Sâmbătă, 24 aprilie, am putut cumpăra o parte din fierul pentru acoperiș.
 • Duminică, 25 aprilie, am avut studiu biblic împreuna cu tinerii din adunarea „Harvest”.
 • Marți, 27 aprilie, împreună cu rudele mele din Raigaon, am primit prima doză de vaccin împotriva virusului pandemiei.
 • Miercuri, 28 aprilie, am mers la Jalpaiguri pentru a lăsa acasă pe Pritam și pe bunica lui. Ei trebuiau să meargă la bancă.
 • În Jalpaiguri am avut părtășie cu frații din centrul nostru de misiune.
 • La întoarcerea la Raigaon a venit și Rahul împreună cu noi.
 • Bucuria copiilor continua neținând în seamă bolile din jur. Copiii se cațără în copaci, se joacă cu bețe, sar ca broscuțele, și observă orice pasăre ce apare prin copaci.
Rugați-vă și pentru următoarele lucruri:
 • Lucrurile se îndreaptă din nou către carantină și în zona în care locuim. Oamenii sunt mai puțini pe străzi, școlile închise și magazine mai puține deschise.
 • O tânără care lucrează la spitalul din Gorubathan (Bawana Pradhan) s-a arătat interesată să primească Biblia completă (primise mai înainte Noul Testament).
 • Ashish continuă să trăiască o viață fără Dumnezeu.
 • Schimbările politice care vor urma ca rezultat al alegerilor din West Bengal. Rezultatele vor fi publicate pe 2 mai.
 • Frica de boală îi închide și mai mult pe mulți față de Evanghelie. Mulți se tem să ia chiar și un tractat.
 • Rugați-vă pentru bunica lui Pritam care s-a dovedit un caracter dificil certandu-se cu celelalte surori.
 • Se pare că mama sorei Dipali a fost internată în spital, fiind infectată cu Covind.
Tată, ajuta-mă să veghez ca să păstrez haina albă de nuntă nepătată. Ajută-mă să fiu roditor pentru Tine,  cât mai mulți oameni din jurul meu să găsescă mântuirea prin Domnul Isus. Amin!
Filip