Misiune pe termen scurt în Republica Moldova

Acasă / Kairos Ştiri / Misiune pe termen scurt în Republica Moldova
 Ioana Lucuț. Misiune pe termen scurt

Ioana Lucuț. Misiune pe termen scurt

Mă numesc Ioana Lucuț și fac parte din biserica Creștină după Evanghelie din Cluj.

După ce am absolvit Școala de Misiune Kairos, timp de trei luni, în perioada decembrie 2020 – martie 2021 am slujit în Republica Moldova. Am fost implicată în proiectul „Un nou început” – la Casa Magdalena, unde sunt găzduite câteva adolescente și tinere orfane. Eu am ajutat la treburile casnice și la alte activități care le implicau pe aceste fete.

În primele zile a fost un timp de acomodare, apoi am început să mă implic în tot ce era nevoie în casă. La scurt timp am devenit responsabilă cu trezirea fetelor care mergeau la școală sau la cursurile la care sunt înscrise. De asemenea, am ajutat la activități administrative și la cumpărături.
O altă slujire pe care m-am bucurat să o pot face a fost să ajut de câteva ori pe săptămână, cu gătitul, o familie nevăzătoare. În cadrul acestui proiect sunt ajutate mai multe familii nevoiașe.

M-am mai implicat și în programul pentru copii, adolescenții și familiile beneficiare, făcând de multe ori și vizite la domiciliu.
M-am bucurat să particip în fiecare seară la un studiu cu adolescentele din Casa Magdalena, unde împărtășeam despre ceea ce citeam din Biblie în ziua respectivă. Iar în zilele de marți și joi aveam studiu și întâlnire de tineret, la biserică.

Sunt mulțumitoare că după mai mult timp am reușit, cu voia Domnului, să ajung în Moldova și pentru timpul pe care l-am petrecut acolo.

Mă bucur că am putut vedea mâna Domnului în acea casă și mă rog pentru fete în continuare:
– ca să poată fi cumpărată o casă mai mare, unde să poată sta mai multe fete.
– pentru o relație personală a fetelor cu Dumnezeu.
– pentru unitate între ele.

Cu ajutorul Domnului, îmi doresc să mă reîntorc în Republica Moldova, de data aceasta pentru o perioadă mai lungă.

Apreciez foarte mult susținerea dumneavoastră în rugăciune!

Ioana