Ne-am suit la bordul unui vapor

Acasă / Asia / Ne-am suit la bordul unui vapor
 Familia Ionescu, West Bengal, India

Familia Ionescu, West Bengal, India

Noi ne-am suit la bordul unui vapor care, cu siguranță, se va scufunda. Nu este nici o îndoială cu privire la aceasta. De aceea, noi trebuie să ne pregătim pentru a părăsi vaporul lumii acesteia pentru a fi pe vaporul lui Dumnezeu, care nu se v-a scufunda niciodată. Conform pasajului din 1 Petru 4:7-19, prioritatea noastră este să comunicăm cu Dumnezeu. Rugăciunea, însă, nu este ușoară într-o lume tot timpul deranjată de cel rău. Trebuie să avem prioritatea și disciplina rugăciunii (v. 7). Să-l mărturisim păcatele noastre lui Dumnezeu pentru a fi iertați și să-i încredințăm lui Dumnezeu grijile noastre cu privire la vaporul care se v-a scufunda.

Al doilea lucru pe care trebuie să-l facem, dar care este primul ca importanță înaintea lui Dumnezeu, este să ne iubim cu sinceritate unii pe alții (v. 8). Iubirea este de fapt slujirea la care ne chemat Dumnezeu prin tot ceea ce ne-a dat El (v. 8-9).

Al treilea lucru pentru care trebuie să ne pregătim este să suferim pentru credința noastră în Domnul Isus (v. 12-18). Domnul Isus ne-a avertizat că persecuțiile vor fi unul dintre semnele sfârșitului. Dar, dacă vom suferi împreună cu Domnul Isus, vom și împărăți împreună cu El.

În al patrulea rând, trebuie să fim dedicați facerii de bine (v. 19). Chiar dacă vaporul nostru se va scufunda, noi tot ne vom îngriji de ceea ce Dumnezeu ne-a încredințat pentru puțină vreme și ne vom împlini datoriile după voia lui Dumnezeu (v. 19).

Situația de carantină în care ne găsim din nou mă duce cu gândul la Israel sub asediul vrăjmaș. Dar, de fapt, Dumnezeu trimisese acei vrăjmași ca instrumente ale disciplinei Sale. Dacă Israel se pocăia întorcându-se la Domnul, era izbăvit.

Mulțumiți lui Dumnezeu împreună cu noi pentru următoarele lucruri:

 • Sâmbătă 1, marți 4, și vineri 7 mai, am împărțit tractate și Noi Testamente în Sombare și Odlabari.
 • Sâmbătă, 1 mai, am mers din nou în Jalpaiguri. Acolo am avut părtășie cu familia lui Sujit și cu familia Sompei. La familia lui Sujit a venit și un vecin necredincios.
 • Tot sâmbătă l-am putut aduce acasă în Raigaon pe Ashish.
 • Duminica, 2 mai, am condus un studiu biblic pentru tinerii din biserica din Raigaon
 • Tot duminică au fost publicate rezultatele alegerilor în West Bengal. Prin harul lui Dumnezeu, partidul extremist nu a luat conducerea în statul nostru.
 • Cumnatul meu Amardeep ne-a ajutat ca să cumpărăm fier pentru acoperiș.

Rugați-vă și pentru următoarele lucruri:

 • Guvernul a închis toate bisericile din statul nostru din pricina pandemiei.
 • Aproape întreaga familie a fratelui Dilip Nandi din Talma este afectată de virusul pandemic.
 • Mântuirea vecinilor fratelui Sujit și a vecinilor adunării din Jalpaiguri.
 • Mântuirea soțului și socrului sorei Sompa.
 • Mântuirea soțului și băiatului Sompei.
 • Bunica lui Pritam, Pritam și Sompa s-au hotărât ca să se întoarcă la familiile lor.

Tată, îți mulțumesc că într-o lume fără speranță, speranța mea este în Tine. Amin!

Filip