Dabo și Rekiya

Africa de Vest

Dabo și Rekiya sunt misionari în Africa de Vest.

În 2010, Rekiya a face prima călătorie în Africa de Vest, unde lucrează printre fulanii Wodaabe în domeniul educației copiilor și începe să învețe limba Fulfulde.

În 2011, Rekiya se implică în alfabetizare la școala biblică pentru fulani (Dakoro) și în tabere pentru copii din sate Wodaabe. În același an, Dabo a ajunge în Africa de Vest pentru a lucra cu proiectul agricol Sowing Seeds of Change in the Sahel SSCS (Semănând Semințele Schimbării în Sahel), în special printre fermierii sedentari Hausa (Dabo s-a născut în Canada și a crescut în Hong Kong). Găsindu-se unul pe altul în Africa de Vest, se căsătoresc în 2012, în România.

În 2013 se întorc în Africa de Vest, Dabo pentru a continua lucrul agricol, iar Rekiya pentru a ajuta la Școala Primară AECM; în septembrie se naște Adamu, primul lor copil. În 2014 încep lecții biblice și de alfabetizare cu o familie de creștini Fulani, perioadă în care Aisha decide să-L urmeze pe Domnul.

Lucrare principală

Momentan, Rekiya face parte din comitetul de conducere al unei școli primare creștine din Maradi și ține cursuri de formare continuă pentru profesori și învățători.

Dabo lucrează în proiectul Sowing Seeds of Change in the Sahel – SSCS (Semănând Semințele Schimbării în Sahel). El predă cursuri și face experimente agricole și de grădinărit, demonstrații de culturi locale îmbunătățite și multe altele.

Scopul acestor activități este vestirea Evangheliei celor care nu au avut niciodată posibilitatea să audă despre Dumnezeu.

Informații