Răbdarea

Acasă / Asia / Răbdarea
 Familia Ionescu

Familia Ionescu

Text pentru meditație: Apocalipsa capitolul 3. Suntem atacați din toate părțile de puterile întunericului. De aceea, suferim și pierderi. Dar Căpetenia mântuirii noastre este miloasă. El poate înțelege o înfrângere, dar nu și o capitulare. Resursele Sale de mântuire pentru înfrânți sunt infinite. El poate întări zidul nostru sfărâmat dacă Îl chemăm în ajutor. Și poate scrie perfecțiunea peste imperfecțiunea faptelor noastre dacă continuăm să ne identificăm cu El și să ne pocăim de păcatele noastre (v. 2).
De fapt, noi avem nevoie de răbdare, pentru că victoria noastră în Hristos este sigură. Dumnezeu a luat hotărârea și o va duce la îndeplinire. Cuvântul Său este Cuvântul răbdării. Răbdarea Sa este mântuire. Păzind Cuvântul răbdării Sale păzim mântuirea noastră. Acest Cuvânt este garanția mântuirii noastre. El ne face biruitori prin credință și ascultare (v. 10).
De ceea, noi trebuie să ne ferim de calea de mijloc, calea compromisului, slujirea la doi stăpâni, și acomodarea la condițiile lumii acesteia (v. 10). Pentru lumea aceasta este de preferat vremea temperată (nici prea fierbinte și nici prea rece). Dar Domnul nostru ne cheamă să mergem la toate neamurile cu Evanghelia chiar dacă trebuie să înfruntăm flacăra prigoanei sau înghețul necredinței.
Dar trebuie să fim sinceri cu noi înșine înaintea lui Dumnezeu (v. 18). Oricât ne-am strădui, producem aurul nostru, focul încercărilor îl dovedește zgură. Cât ne-am curățat prin pocăință și ne-am împodobit prin faptele noastre bune, tot mai rămân niște pete vechi și mirosul mlaștinilor lumii acesteia. Cât am încerca să vedem cerurile mai înalte, ochii n-i se poticnesc în orbirea de o clipă. Fără Domnul Isus, suntem, săraci, orbi și goi.
Mulțumiți lui Dumnezeu împreună cu noi pentru următoarele lucruri:
– În ciuda carantinei îndelungate, când strângerile de orice fel sunt interzise, adunările noastre de casă continuă. Duminică, 30 mai, am predicat la grupul de familii care se strânge în adunare.
– Miercuri, 2 iunie, și joi, 3 iunie, am împărțit tractate și Noi Testamente la piața Odlabari și Sombare. Unii oameni au refuzat pe motiv ca este ‘pandemie’. O singură persoană m-a amenințat. Majoritatea însă au primit literatura.
– Fratele Abi pregătește un număr de 5 persoane pentru botez în Jalpaiguri.
– Fratele Atzinto împreună cu fratele Sujit au vizitat pe credincioșii din Gadra.
– Fratele Jaianta a avut părtășie și Masa Domnului cu familia Nandi, din Talma.
– Fratele Dinesh a vizitat pe sora Jorna din Gadra.
– Fratele Pranish continuă cu concursul de cântări creștine pe Internet.
– Sezonul ploios a început la noi cu ploi zilnice și abundente. Copii noștri sunt inventivi, pe lângă construirea de mașinuțe din lemn (Taie o mulțime din lemnele noastre pentru construcție și din crengile copacilor. Din ramurile rotunde fac roțile. Scândurile le folosesc pentru corpul mașinilor. Bineînțeles că o mulțime de cuie dispar din cutiile meșterilor. Mai rău e cu roțile cu cuie înfipte în ele care îmi intră în picior în locurile cele mai neașteptate), ei sunt șoferi pricepuți care pot conduce pe toate felurile de teren inclusiv cele cu apă și noroi. Ei construiesc tot felul de poduri peste canale și cara tot felul de materiale.
– Joi, 3 iunie, a fost ziua de naștere a Sarojei.
– Am putut cumpăra ceva tablă pentru acoperiș. Și meșterii au mai avansat în pregătirea structurii de fier.
– Continuăm să avem timpul de la prânz de rugăciune cu credincioși din alte centre. Dimineața și seara este timp pentru Cuvânt. Învățăm cântări în continuare ca și mai înainte și astfel ne pregătim să ne închinăm in cer.
Rugați-vă și pentru următoarele lucruri:
– Fratele Subrodip Sarkar din Haldibari care fusese internat cu virusul pandemic nu este încă pe deplin vindecat. Este slăbit, vomita, și și-a pierdut simțul mirosului.
– Câțiva membrii ai familiei Gupta din Haldibari sunt bolnavi.
– Rugați-vă pentru mântuirea celor care au primit tractate și Noi Testamente.
– Rugați-vă pentru vindecarea copiilor noștri care au febră.
– Rugați-vă pentru roadă pentru slava lui Dumnezeu pentru concursul de cântări creștine din Haldibari (organizat de Pranish)
Tată, ajută-mă să fiu găsit în Domnul Isus, nu cu neprihănirea pe care o dă Legea, ci puterea vieții de înviere a Domnului Isus. Amin!
Filip