Sămânța lui Dumnezeu

Acasă / Asia / Sămânța lui Dumnezeu
 Familia Ionescu

Familia Ionescu

Scrisoare de informare de la familia Ionescu din West Bengal, India

Sămânța lui Dumnezeu

Pace!
      Sămânța lui Dumnezeu este esențială în lumea aceasta. Pasajul biblic pe care îl am în vedere este din 1 Corinteni 2:1-5. Ceea ce a creat Dumnezeu servește ca hrană, este de folos, și este frumos. Este important pentru noi să fim în stare să dăruim celor din jurul nostru sămânța lui Dumnezeu prin cuvintele noastre și prin mesajul vieților noastre.
     Chiar dacă cuvintele noastre sunt urmarea creației noastre în asemănarea cu Dumnezeu, aranjarea frumoasă sau înțeleaptă a cuvintelor nu este sămânța lui Dumnezeu (v. 1).
     Desigur că noi trebuie să fim curați trupește și să-L onorăm pe Dumnezeu prin modul în care arătam. Dar înfățișarea noastră, chiar dacă reflectă cumva chipul lui Dumnezeu, nu este de fapt acea sămânță a lui Dumnezeu care să dea o nouă viață fără sfârșit (v. 3).
     Sămânța vie și care a murit o singură dată ca să ne dea viața este Cuvantul lui Dumnezeu care S-a făcut trup. Domnul Isus și jertfa Sa este sămânța lui Dumnezeu (v. 2) care ne aduce în familia lui Dumnezeu cu drepturi depline și veșnice. Pentru că Domnul Isus este în cer, Dumnezeu plantează în noi sămânța Sa prin Duhul Sfânt (v. 4). Aceasta se întâmplă dacă noi ne pocăim cu adevărat de păcatele noastre și ne încredem în Domnul Isus.
Lăudați-L pe Dumnezeu împreună cu noi pentru modul în care ne-a binecuvantat și săptămâna aceasta:
 • Vineri, 2 aprilie, am ajuns în Jalpaiguri împreuna cu Ashish, bunica lui Timothy,  și bunica lui Pritam (bunicile credincioase a doi copii care sunt în grija noastră).
 • Când am ajuns în Jalpaiguri, primul lucru pe care l-am făcut a fost să mergem la casa lui Pritam unde ne-am întâlnit cu tatăl lui și am avut un timp de rugăciune.
 • După aceea, împreuna cu Rahul, Sanjit și Ashish am mers la adunare pentru părtășie. Acolo ne-am întâlnit și cu alți credincioși din Jalpaiguri (familia lui Atzinto, Akash și Sujit).
 • După părtășia din adunare l-am dus pe Ashish la căminul liceului unde am plătit și banii pentru noul an școlar, cărți, cămin și altele.
 • Sâmbătă, 3 aprilie, după ce s-a luminat de ziuă, am împărțit tractate cu bicicleta în diferite părți ale orașului Jalpaiguri.
 • Când am terminat de împărțit tractatele a venit șoferul și am plecat împreună spre Bihar. În Bihar, în districtul Purnia, am împărțit 800 de Noi Testamente în hindi. Chiar dacă unii au refuzat sau, mai rău, s-au infuriat ca le dădeam Biblii, mulți le-au luat ca pe ceva nou, nemaivazut mai înainte. Majoritatea pe care i-am întâlnit erau musulmani. Strategia noastră este numai de a împărți Noi Testamente la tarabe în piețe. Mulți dintre cei dușmănoși fiind ocupați cu taraba, ne chemau ca să ne prindă cumva. Dar noi i-am lăsat zâmbind. Mulțumim lui Dumnezeu pentru căldurile sufocante, praful, și distanțele lungi pe care îi țin pe mulți la umbra tarabelor. La piață distribuim Noi Testamente cu sacoșa de zarzavaturi.
 • Duminică, 4  aprilie, dimineața, am făcut cumpărături pentru întâlnirea zonală.
 • La programul din adunare, am alocat două ore copiilor din vecinătate care au venit la biserică, au desenat, au cântat, s-au jucat și au citit câteva pasaje din Biblie. Toți sunt din familii de necredincioși.
 • În timp ce fratele Sanjit se ocupa de copii, mama lui Timothy a venit ca să stea de vorbă.
 • După aceea, vecina adunării a cărei fiu s-a sinucis, după câțiva ani a trecut printr-o altă mare durere: soțul ei s-a sinucis și el, cam cu o lună în urmă. A venit să-și împărtășească suferința și să mă întrebe despre destinul lor veșnic. A ascultat cu interes. Dar la Numele Domnului Isus s-a închis.
 • După programul cu copiii au venit frați și surori din Haldibari, Talma, Mekliganj, Jalpaiguri, și alte locuri pentru întâlnirea zonală. Ne-am bucurat să ne întâlnim și am avut Masa Domnului.
 • Duminică noaptea am ajuns din nou acasă în Raigaon.
 • Luni, 5 aprilie, am distribuit Noi Testamente și tractate în nepali la piața Sombare.
 • Marți, 6 aprilie, am participat împreună cu copii, la o strângere de casa în Raigaon.
 • Am cumpărat ceva fier pentru acoperiș.
Rugați-vă și pentru următoarele lucruri:
 • Sâmbătă, 17 aprilie, sunt alegeri în zona noastră. Noi intenționăm să călătorim din nou la Jalpaiguri pentru diferite motive. Sora Rebeka trebuie să voteze. Dânsa vrea să-și cumpere din nou medicamente. Mama lui Timothy și bunica lui Pritam vor să ni se alăture în Raigaon ca să lucreze. Eu aș dori ca duminică, 18 aprilie, să merg din nou în Bihar ca să împart Noi Testamente.
 • Rugați-vă pentru mama lui Timothy care ar urma să stea și să lucreze la noi.
 • Tatăl și bunica lui Pritam vor lucra de asemenea la noi. Tatăl v-a fi șofer.
 • Rugați-vă cu privire la planul de a vizita din nou Biharul pentru a împărți Noi Testamente.
 • Rugați-vă pentru mântuirea vecinei adunării din Jalpaiguri și a familiei ei. Dânsei i-au mai rămas o fata, ginerele și copii lor.
 • Rugați-vă ca Dumnezeu să vegheze asupra copiilor noștri în absența mea.
Tată, ajută-mă să păstrez în mine sămânța Ta mântuitoare și ca prin mărturia vieții mele să dau o șansă și altora ca să cunoască puterea lui Dumnezeu prin Domnul Isus.  Amin!

Filip Ionescu