„Vegheaţi împreună cu Mine” – Fernando Frîncu

Acasă / Uncategorized / „Vegheaţi împreună cu Mine” – Fernando Frîncu

„…vegheaţi împreună cu Mine” (Matei 26:38)

Cine este alături de tine?

Se pot spune multe lucruri despre viața creștină, despre slujire sau despre lucrarea de misiune. Dar una dintre marile binecuvântări în toate acestea este realitatea Trupului lui Hristos, dinamica în care suntem chemați să funcționăm. Pentru aceasta putem folosi și cuvântul companie.

Multă durere și suferință, cum ar fi eșecurile și frustrările, ar putea fi evitate dacă am înțelege că Dumnezeu nu ne-a chemat să umblăm singuri. Dinamica vieții creștine și slujirea au loc prin părtășie. Sunt două părți ale companiei și ale prezenței pe care ni le dă Dumnezeu:

Însăși prezența Domnului Isus (Matei 28:20b). El însuși S-a angajat să fie alături de noi în exercitarea lucrării pe care trebuie să o îndeplinim. Chiar și în momente de incertitudine și întuneric, este bine să-ți amintești, să fii conștient că „chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine” (Psalmul 23:4a).

Prezența Trupului lui Hristos – frații și surorile în Hristos (Efeseni 4:15,16). În același timp în care avem nevoie de prezența lui Dumnezeu, avem nevoie de relația umană cu frații, care sunt compania noastră în slujire. Domnul Isus, în punctul culminant al lucrării Sale, când sufletul Său era cuprins de o întristare de moarte, a căutat compania Tatălui în rugăciune și, în același timp, i-a luat pe trei dintre ucenicii Săi ca să vegheze împreună cu El. Aceste două elemente sunt cheia pentru noi astăzi și vor face toată diferența în viața și slujirea noastră.

De la început este clar că Dumnezeu a lucrat în această dinamică cu omul: relația cu Dumnezeu, pe de-o parte, și cu ceilalți, pe de alta. Domnul Isus, când i-a pregătit pe ucenicii Săi, a încurajat munca în echipă și același lucru poate fi văzut în dinamica lucrării apostolice. Există două întrebări de pus la sfârșit.

Pe lângă Domnul Isus, ești tu compania pe care putem conta ca să vegheze împreună cu noi?

Pentru cine suntem companie și alături de cine veghem?

Fernando Frîncu
Misionar în Brazilia