Vești de la Filip Ionescu

Acasă / Asia / Vești de la Filip Ionescu
 Familia Ionescu

Familia Ionescu

Calea biruinței

Câtă vreme suntem pe acest pământ avem parte de ispite și încercări. Dar noi putem birui așa cum a biruit Domnul Isus. Conform pasajului din 1 Corinteni 10:11-14, iată ceea ce noi trebuie să facem ca să biruim:
1. Secretul biruinței este descoperit numai celor ce iubesc Cuvântul lui Dumnezeu. Aici avem atât exemplele de biruitori, cât și de înfrânți (v. 11) și tot în Cuvântul lui Dumnezeu aflăm despre calea biruinței, care este în Domnul Isus.
2. Biruința este dată celor veghetori (v. 12). Aceasta implică rugăciune și o rămânere în gardă împotriva păcatului. Creștinii nu sunt imuni față de păcat, dar ei trebuie să fie conștienți și alerți față de păcat. Păcatul nu numai că doboară un creștin, dar strică și o mărturie zidită cu greu.
3. Biruința este desigur prin credință (v. 13a). Aceasta se întâmplă când credința noastră se sprijină pe credincioșia lui Dumnezeu. Dumnezeu dorește mântuirea noastră. Dumnezeu a pregătit totul pentru ca noi să fim mântuiți prin Domnul Isus și prin situația vieții noastre.
4. Trebuie să căutăm și să rămânem pe calea mântuirii (v. 13b). Dumnezeu a pregătit calea mântuirii și a făcut-o cunoscută tuturor. Dar Dumnezeu nu ne va forța să rămânem pe ea. Dacă noi vrem cu adevărat să fim mântuiți vom continua cu adevărat în Domnul Isus.
5. Biruința este numai pentru cei ce Îl put întotdeauna pe Dumnezeu pe primul loc (v. 14). Cel rău v-a prinde prilejul pentru a ne înfrânge dacă pentru ceva timp Îl detronăm pe Dumnezeu pentru lucrurile lumii acesteia.

Lăudați-L pe Dumnezeu împreună cu noi pentru următoarele lucruri:

 • Sâmbătă, 17 aprilie, în primul rând am împărțit tractate la spitalul din Jalpaiguri.
 • După aceea am reușit într-adevăr să merg din nou în zona de prostitutie a orașului Jalpaiguri pentru a mărturisi Evanghelia. Era ziua alegerilor. Îmi luasem cu mine măsurătorul de tensiune (pe care nu-l mai folosisem de multe zile). Am încercat să măsor tensiune la patru persoane. Dar nu le-am putut auzi pulsul. De aceea m-am lăsat bătut. Am înțeles că trebuie să iau și chitara data viitoare. Dacă nu merge una, merge alta. M-au întrebat de sora Mary și le-am spus ca a murit. Sora Mary fusese din rândul lor. Dar se întorsese la Domnul și a fost cu noi mai mulți ani.
 • Deși dorisem să merg cu chitara prin mahalale. M-am temut văzând atâta poliție pe străzi cu ocazia alegerilor. De aceea, m-am retras în casa noastră închiriată din oraș. Acolo am avut un timp de rugăciune împreună cu fratele Abi și Rahul.
 • Seara, împreună cu puțini credincioși din Jalpaiguri, am avut părtășie în adunare.
 • Duminică, 18 aprilie, în primul rând am împărțit tractate în diferite zone ale Jalpaiguri. Numai într-un loc a fost o persoană dușmănoasă, care m-a amenințat că dacă nu încetez să mai împart literatură, v-a chema poliția. Eu am continuat. După aceea l-am văzut citind unul dintre tractate.
 • Apoi m-i s-a împlinit dorința de a merge să vizitez prietenii și copiii ca să le cânt cântările Evangheliei și să predic. Așa am vizitat mai multe familii și am cântat în mahalale.
 • Am putut să mă întâlnesc și cu Ashish la căminul liceului unde stă.
 • Duminică noaptea ne-am întors în Raigaon. Am adus cu noi și pe mama lui Timothy și bunica lui Pritam.
 • Am putut petrece mai mult timp cu copiii pentru că școlile s-au închis din nou.
 • M-am bucurat din nou de joaca copiilor. Petru (Pitor), la locul de scăldat, a găsit un crab și l-a transformat în cărător de bușteni, hârtii, și cârpe.
 • Joi, 22 aprilie, am predicat la nunta lui Sumon (un tânăr din Raigaon). Împreună cu copiii am luat parte la bucuria lor.

Rugați-vă și pentru următoarele lucruri:

 • Mântuirea lui Jotimoy, a familiei Roy, a lui Ashish, și a unui bărbat paralizat pe care i-am vizitat duminică.
 • Vindecarea lui Sanjit, Rahul și Akash care sunt bolnavi.
 • Pace între mama lui Timothy și bunica lui Pritam care uneori se ceartă.
 • Planul de a distribui din nou literatură creștină la piața Somare luni, 26 aprilie.
 • Ca Dumnezeu să ne deschidă calea de a distribui Noi Testamente din nou în Bihar și Assam.
 • Ca Dumnezeu să așeze un guvern după voia lui în West Bengal.
Tată, ajută-mă să rămân în biruința care este în Domnul Isus. Amin!
Filip Ionescu