Vești din Mongolia

Acasă / Asia / Vești din Mongolia
 Familia Lețu

Familia Lețu

Dragi prieteni, 

E timpul să vă aducem noi informații și să vă lăsăm motive de rugăciune și implicare. 

În urmă cu o lună, orășelul nostru a avut parte de un eveniment extraordinar, după părerea noastră. Toți credincioșii din zonă au avut ocazia să participe la o conferință pe tema Scripturii, unde au fost aduse dovezi ale prezenței creștinilor pe teritoriul Mongoliei încă din secolul al 13-lea. Tribul Ongud de pe teritoriul de azi al  Mongoliei Interioare, apare în mai multe izvoare istorice ca fiind creștin și având conducători creștini. De asemenea, au fost aduse mai multe traduceri din sec.19 ale Bibliei sau Noului Testament în limba mongolă veche sau buriată (dialectul mongolilor din nord). Prin această conferință, organizată de cei care s-au ocupat de cea mai actuală traducere a Bibliei, s-a dorit încurajarea tuturor credincioșilor creștini la studiul și citirea ei zilnică. Ne-am  bucurat să vedem încă o dată cum adunările creștine de aici conlucrează și se bucură să laude pe Domnul împreună. 

Luna aceasta am primit vizita unui frate din Republica Moldova, plin de râvnă pentru bine. Timp de 10 zile am făcut împreună vizite, am încurajat frații și surorile în Cristos și am ajutat acolo unde a fost nevoie în  Baganuur, dar și într-o localitate din Selenge, provincia din nord, de la granița cu Rusia. Dăm slavă Domnului că El a purtat de grijă pentru pachetele cu alimente și călătoria noastră în siguranță. Ne rugăm ca mai important decât mâncarea să fie Cuvântul care a ajuns la urechile oamenilor. Domnul să lucreze și în viața lor! 

A treia veste bună, este că, pentru trei săptămâni, începând cu 15 iulie, frații și surorile noastre din adunare, care sunt noi în credință, au oportunitatea de a participa la o tabără de instruire în ce privește evanghelizarea  personală, viața de credință etc. Ar fi o mare binecuvântare pentru ei, doar că e nevoie de 100 euro/persoană, ceea ce este cu mult peste puterile lor. Noi vom achita integral costul pentru o persoană și vă cerem ajutorul pentru susținerea celorlalte 4.  

Mulțumim pentru ajutor și pemtru rugăciunile înălțate! Timpul de rugăciune de dimineața continuă să dea rod. Slavă  Domnului! 

Aici, vara vine târziu și pleacă repede. Copiii au terminat anul școlar și vrem să petrecem ceva timp călătorind prin Mongolia, ca nomazii. 

Rugați-vă și pentru noi, ca Domnul să ne păzească pe oriunde vom merge, și chiar mai mult: fiecare din noi să  vedem mâna Lui la lucru, să auzim glasul Lui și să ne lăsăm transformați de El. 

Domnul să fie cu voi toți și să vă binecuvânteze din belșug! 

Cu mult drag,

Emil, Alina & copiii.