Ajutor în Turcia

Acasă / Asia / Ajutor în Turcia

Harul și pacea să vă fie înmulțite!
Mulțumim pentru rugăciunile și sprijinul dumneavoastră. Ne rugăm să fiți binecuvântați de Domnul.

Ajutor după cutremur

În urma cutremurelor care au avut loc în luna februarie, mai mult de 50.000 de persoane și-au pierdut viața și mulți încă sunt dați dispăruți. Cei ce au rămas în viață trăiesc în condiții grele. De curând au avut loc inundații, iar corturile în care stăteau oamenii au fost inundate. Uniunea Bisericilor Protestante încearcă să ajute cât mai mult. Nevoile sunt însă mari și nu putem face față. Mulțumim Domnului pentru ajutorul fraților de la Kairos și a altor grupuri din diverse țări care vin să ajute.

Trimiterea de ajutoare

I. (nu putem da numele complet) se ocupă în general de comandarea produselor necesare și trimiterea lor în zona afectată.
Primul transport trimis în luna martie a mers spre Samandağ. Știind că este nevoie de toalete, am trimis în zonă 3 toalete și 3 dușuri. Costurile s-au ridicat la aproximativ 5.000 de euro.
Al doilea transport a mers în Malatya. Un frate de acolo și-a pierdut casa în cutremur și i-am trimis un container în care să poată locui.
Al treilea transport a mers tot la Samandağ, în Antiochia, unde avem un centru de ajutor. Am trimis acest transport cu un frate din adunare, cu autobuzul. Costul total se ridică la aproximativ 4.000 de euro.
Următorul transport, trimis pe data de 16 martie, conținea produse de curățenie și alimente.
Primarul din Defne, Antiochia, ne-a rugat să aducem niște toalete și dușuri în zonă. Cu ajutorul Domnului, un alt transport a mers în acea zonă pe data de 22 martie, costul total fiind de aproximativ 9.500 de euro.
Cu ajutorul Domnului, am trimis în zonă și niște containere, unde frații care vin să ajute pot să fie cazați. Până acum, cei ce mergeau să ajute erau nevoiți să doarmă în mașini.
Am putut să mai trimitem în zonă și mai multe corturi. De asemenea, am început construirea de case pentru cei în nevoie. Mulțumim Domnului pentru frații de la Kairos, care și-au sacrificat din timpul lor și au venit să ne ajute la ridicarea corturilor, la construirea de case, la distribuirea de mâncare și la altele.

Distribuirea ajutoarelor

În prezent, avem un loc unde toate ajutoarele sunt depozitate și de unde se face distribuția. Cu ajutorul echipelor care vin să ajute și a fraților voluntari din adunările noastre, ajutoarele sunt distribuite. Continuăm să trimitem ajutor în zona afectată, construirea de case și distribuirea de alimente. Ne rugăm ca Domnul să aducă mântuirea Lui în inimile acestor oameni greu încercați.

Rugăciune:

Încercăm să luăm de la vamă două containere cu ajutoare, venite din Spania, însă întâmpinăm greutăți. Rugați-vă să rezolvăm această problemă.
Rugați-vă pentru odihna lucrătorilor. Frații implicați în ajutorare ajung la epuizare.
Rugați-vă pentru mântuirea musulmanilor afectați de cutremur.
Nevoile sunt copleșitoare și ne simțim neputincioși în fața valurilor de cereri de ajutor. Rugați-vă să învățăm să-i lăsăm în mâna Domnului pe unii dintre cei afectați. Avem nevoie de înțelepciune în privința asta.

(Familia A. M & I)