Mai înainte ca să-I cereți

Acasă / Asia / Mai înainte ca să-I cereți
 Familia Lețu

Familia Lețu

Scrisore de informare de la familia Lețu – mai, 2023

Tatăl vostru știe de ce aveți trebuință mai înainte ca să-I cereți voi. (Matei‬ ‭6‬:‭8)‬ 

Este a nu știu câta oară când Adevărul din versetul acesta este împlinit de Domnul în viața mea! Chiar duminica aceasta mă gândeam să scriu despre noi și ce nevoi au mai apărut, când Domnul deja a împlinit una dintre ele! Aleluia! Slavă Lui și mulțumiri celor ce Îi ascultă glasul.

Luna trecută a fost una solicitantă pentru noi (mai ales pentru mine, Emil). Cu toate acestea, ne-am bucurat nespus să primim vizita unei familii dragi care a venit aici special pentru noi. Ce poate fi mai frumos ca asta?! Pe lângă grija pe care au avut-o față de noi, lecțiile primite au fost o reală binecuvântare. Alex și Cami Vlașin au mângâiat inimile noastre prin Cuvântului Domnului. Răsplata din partea Lui să le fie deplină!

Apoi a fost Gabriel, un frate venit din Italia, pe care l-am cunoscut pe vreme de pandemie, pe Zoom. El a făcut un mare efort doar pentru a petrece câteva zile cu noi și a ne aduce multă bucurie. Domnul să-l răsplătească pe el și pe frații care au trimis daruri prin el!

Toți musafirii noștri au fost o binecuvântare și o bucurie și pentru biserica locală, unde slujim.

Tot în categoria asta se încadrează și scurta vizită a familiei Giura, misionari în Siberia, și a lui Andrei, un român care lucrează în Mongolia și e căsătorit cu o mongolă. El a mers de multe ori cu noi în călătorii. I-am spus demult Evanghelia, dar acum a fost pentru prima oară când a intrat într-o adunare creștină neoprotestantă. Este cu siguranță un căutător. Cunoaște foarte bine toate religiile și istoria lor. A citit cu mare atenție pasajele din Biblie și a cântat cu noi. Rugați-L pe Domnul să i se descopere și să-l mântuiască atât pe el cât și pe soția lui.

La adunare continuăm cu rugăciunea și studiul de dimineață. De curând avem și seara întâlnire de rugăciune doar pentru surori, la care participă și Alina. Sora Tuya e iar la spital, dar radiază de bucurie și ascultă Biblia. Sora Tsogii a trebuit să meargă la țară, la grădină. Vrem să o vizităm sâmbăta. Sora Tsegii se va despărți de soțul ei care a dat-o afară din casă cu cele patru fete, și care continuă să bea și să aibă relații extraconjugale, deși a fost botezat în urmă cu câțiva ani… Rugați-vă ca Domnul să le ocrotească și Tsegii să găsească un serviciu bun și o locuință aproape de școala fetelor.

Studiul biblic în engleză a fost de asemenea reluat după o pauză în care fiecare dintre noi am fost ocupați. Domnul să lucreze în inima lui Togsoo și a soțului ei, care sunt medici și se gândesc să se implice în misiune.

Grija Domnului despre care am scris la începutul scrisorii a constat în faptul că am primit banii necesari să facem gardul la terenul nou, care este în continuarea celui pe care este amplasată iurta pentru adunare. Chiar în acea duminică dimineața nu am mai găsit cablurile electrice și noua învelitoare a iurtei. Fratele care se ocupă de adunare spunea că trebuie neapărat să facem gardul ca să descurajăm hoții. Domnul ne-a ieșit înainte și a rezolvat problema. Aleluia! Acum este spațiu suficient pentru un loc de joacă și pentru tabăra de zi pe care, cu voia Domnului, vrem să o organizăm în iunie, pentru copiii vecinilor din jurul adunării. Rugați-vă ca Domnul să ne călăuzească și în această privință și să ne dea toate resursele necesare pregătirilor (e neapărat nevoie de o toaletă decentă).

Prin îndurarea Domnului vom reuși să fim în România în perioada 4 iulie-28 august (cu o scurtă vizită în Italia). Pentru că ne dorim să petrecem cât mai mult timp cu părinții, nu vom reuși să vă vizităm pe toți. Rugați-vă ca Domnul să ne găsească o mașină pe care să o putem folosi cât suntem în țară (nu putem veni cu mașina din cauza războiului). În perioada 28-31 iulie vom fi pe lângă Constanța și ne-am bucura să vizităm o biserică din zonă, dar nu cunoaștem pe nimeni. Așteptăm propuneri 🙂

În toate lucrurile suntem mai mult decât recunoscători Domnului. El ne călăuzește și ne poartă de grijă într-un mod minunat. Suntem recunoscători Domnului pentru fiecare dintre voi care ne scrieți, ne sunați, ne susțineți financiar și în rugăciune. Domnul să vă răsplătească și plata să vă fie deplină!

Cu mult drag,

slujind împreună cu voi pe Domnul Slavei,

Emil & Alina Lețu