Înapoi în Malawi

Acasă / Africa / Înapoi în Malawi

Nu te teme! Eu sunt Cel Dintâi și Cel de pe urmă, Cel Viu. Am fost mort, și iată că sunt viu în vecii vecilor!
Apocalipsa 1:17-18

În luna Martie, Malawi a fost lovit de ciclonul Freddy, care a cauzat multe pagube materiale, dar și pierderi de vieți omenești. Cu ajutorul Domnului, am vizitat Malawi împreună cu fratele Oszkar Ambrus în perioada 25 martie – 4 aprilie. Dorința noastră a fost să fim de ajutor atât material, cât și spiritual.

Grădinița creștină

Am organizat o zi de tabără la grădinița creștină din satul Kachioka și ne-am bucurat cu copiii și tinerii, atât la jocuri, cât și la o masă copioasă și ascultarea Scripturii. Ne rugăm ca Domnul să continue să lucreze în inimile lor prin Cuvântul Său și mulți să vină la mântuire.
Timp de două săptămâni, grădinița a devenit centru pentru sinistrați. 127 de persoane s-au adăpostit aici și au servit o masă pe zi. Însă prioritatea grădiniței sunt copiii, de aceea au fost reluate cursurile, iar copiii s-au bucurat să fie din nou activi. Ne rugăm ca Domnul să binecuvânteze lucrarea aceasta și acei copii, care zilnic aud Cuvântul Domnului, să fie schimbați de El.

Vizite

Am vizitat mai multe familii din adunarea din satul Nsanama. Am fost încurajat și provocat să văd cum acești oameni, care nu au aproape nimic, sunt mulțumitori Domnului și apreciază orice lucru mărunt.
Într-o după-amiază, am petrecut ceva timp cu copiii și tinerii de la grupurile „Vestea Bună” din satul Nsanama și din împrejurimi. Nu am reușit să organizăm o zi de tabără și acolo, dar ne-am bucurat să-i auzim prezentând ceea ce învățaseră și am rămas impresionat să văd câte versete biblice cunosc. Ne-am bucurat să dăruim fiecăruia dulciuri aduse din România sau cumpărate local. Ne rugăm în continuare pentru Chikondy și Mayeso, care săptămânal se întâlnesc cu copiii și tinerii la grupuri.
M-am bucurat în această perioadă să mă întâlnesc cu diferiți prieteni și frați pe care i-am cunoscut de-a lungul timpului. Pe unii i-am încurajat să continue să trăiască pentru Domnul, iar cu alții (musulmani) ne-am bucurat să mâncăm împreună și să întărim relația noastră. În acea perioadă musulmanii sărbătoreau Ramadamul, așa că toată ziua posteau iar seara ne invitau să mâncăm cu ei.
La familia la care am mers aproape în fiecare seară la masă (prieteni musulmani), de fiecare dată mă invitau să mă rog înainte de masă și m-am bucurat să petrec ceva timp cu ei.

Botezuri

Duminică, 2 Aprilie, la adunarea din Satul Nsanama am avut botezuri. Cu adevărat o bucurie mare să văd cum Domnul continuă să lucreze în adunare și prin frații de acolo. 8 tineri cu care am lucrat în trecut și o soră au mărturisit în apa botezului credința lor în Domnul Isus. Ne rugăm ca Domnul să-i țină tari în credință și să-i facă o lumină și sare pentru cei din jurul lor. După serviciul de botez am avut un timp în care s-a vestit Evanghelia. Ne rugăm ca Domnul să continue să lucreze prin Cuvântul Său la inimile celor care au fost acolo. Ne-am bucurat să servim masa împreună (eu nu am putut mânca deoarece în ultimele zile de vizită în Malawi și apoi următoarele 12 zile în România am fost bolnav).
Nu am reușit să ajungem să îi vizităm pe frații din Phalombe, deoarece mai multe poduri au fost distruse și era imposibil să ajungem cu mașina acolo, însă 4 frați de la adunarea de acolo au venit ei la noi și am petrecut 2 zile împreună la adunarea din Nsanama.
Frașii ne mărturiseau despre experiențele prin care au trecut în timpul când zona lor a fost lovită de ciclon. Mulți oameni din satul lor au fost luați de ape, iar multe case au fost distruse. Spuneau frații că pentru 4 zile s-au hrănit doar cu frunze pentru că nu au găsit altă hrană. Cu ajutorul Domnului și prin dărnicia fraților am trimis un ajutor mai consistent fraților de la adunarea din Phalombe. Ne rugăm ca Domnul să continue să-i țină în mâna Sa și să-i ajute să trăiască vieți sfinte, plăcute Lui.

Este cu adevarat un har de la Domnul să vedem cum lucrarea Lui continuă în Malawi, iar fratii Chimkango, Mayeso și Chikondi sunt implicați în Adunarea din Nsanama. Ne rugăm ca Domnul să-i binecuvinteze și să-i facă o binecuvântare în continuare pentru cei din zonă.
Mulțumesc pentru rugăciunile înălțate pentru mine în perioada cât am fost bolnav și pentru călătoria de întoarcere spre România.
Mulțumim și celor care sunteți alături de noi în lucrarea din Malawi, pentru susținerea în rugăciune, sprijin material dar și moral, prin încurajările de care avem nevoie adesea. Fiți binecuvântați de Domnul!

Cu dragoste în Hristos, Familia Marianciuc