O privire în viața noastră “din pustietate”

Acasă / Africa / O privire în viața noastră “din pustietate”

Scrisoare de rugăciune – familia Bello, mai 2023

O privire în viața noastră “din pustietate”

Programul de instruire

,,Vino în Macedonia și ajută-ne” – a fost chemarea pe care a primit-o apostolul Pavel într-o viziune în timp ce era în Troa, care l-a făcut să-și schimbe imediat planurile și să se pregătească să meargă în Macedonia. Noi nu am avut o viziune, dar am primit un telefon care ne-a făcut să ne schimbăm planurile în ultimul minut. Era un lider F*ni dintr-un alt oraș cam la 10 ore distanță de unde locuim. Ne ruga să mergem să-i ajutăm să organizeze un program de instruire a învățătorilor de alfabetizare. De data aceasta, învățătorii pe care-i formasem în trecut aveau să conducă acest program de instruire, iar noi să fim în preajmă, să-i ajutăm și să-i susținem din spate. În ochii noștri a fost o oportunitate frumoasă să-i încurajăm pe cei care îi învățau pe alții cum să facă alfabetizare. Asta ne-a permis să cunoaștem alți credincioși din alte zone și să vedem cine se implică activ să-i învețe pe alții să citească și ar avea nevoie de cărți/manuale.

Cu ajutorul unei biserici din Irlanda de Nord am putut darui 40 de seturi de manuale unor învățători din 4 regiuni diferite. Rugați-vă pentru acești învățători în alfabetizare, ca Domnul să-i facă sare și lumină în comunitățile în care sunt. Rugați-vă ca ei să stea fermi pe Cuvântul lui Dumnezeu și să-și amintească ce au fost învățați ca la rândul lor,  să-i învețe bine pe alții. Rugați-vă pentru ca elevii lor să învețe să citească bine și să persevereze când e mai dificil, să prețuiască Cuvântul lui Dumnezeu și să-l aplice în viețile lor.

Legături invizibile

“Roagă-te pentru noi!” i-a spus o prietenă Rekiyei când a sunat-o să vadă care era situația lor la spitalul din alt oraș. Se dusese împreună cu fiica să facă ceva analize. Fiica ei e învățătoare și în ultimele luni a avut mai multe probleme de sănătate. O dată s-a întors acasă din satul în care preda, din cauza „vânturilor” care o fac să le urmeze oriunde inconștientă, iar când își revine, nu-și mai amintește nimic. Asta i s-a întâmplat prima dată în copilărie, iar de atunci i se întâmplă din când în când. Acum are o altă problemă de sănătate pentru care a trebuit să meargă la un spital mai mare. Rekiya a avut posibilitatea să împărtășească cu mama ei despre Isus, cine e El și ce a facut pentru noi. Rugați-vă ca Domnul să i se reveleze și ei și fiicei ei. Rugați-vă ca fiica ei să găsească vindecare pentru trupul ei și să fie eliberată de orice legături. Rugați-vă și pentru mama care învață să citească și care trebuie să se îngrijească singură de cei 8 copii, pentru că soțul a părăsit-o.

Magazinul agricol

“Se poate planta cu așa ceva? Cum funcționează?” Sunt întrebări pe care Daabo le tot aude când merge la micul magazin agricol pe care l-a deschis pe șoseaua principală, lângă piață. Oamenii sunt uimiti de „noua tehnologie” care e veche de sute de ani, dar nu și pentru ei. Apoi, încântat, Daabo deschide semănătoarea și le arată cum se învârt semințele și cum cad una câte una, cum sunt acoperite de pământ apoi…
Rugați-vă pentru călăuzire să știm ce e mai bine de făcut cu magazinul și cum să mergem înainte. Rugați-vă pentru oportunități de a planta semințe spirituale în relațiile facilitate de magazinul agricol.

Motive de laudă
• Îi mulțumim Domnului pentru sănătate și vindecare când am fost bolnavi. Săptămâna trecută am fugit la spital cu fetița noastră de 3 ani. Chiar dacă sistemul medical e foarte diferit și munca angajaților te face să-ți stea inima în loc, Îi mulțumim Domnului pentru tratament și pentru mâna Lui vindecătoare.
• Suntem recunoscători pentru progresul bun al copiilor noștri la școală.
• Îl laudăm pe Domnul că prietenul nostru Iosif e puternic în credință și îi place să vorbească despre Isus cu oamenii. Mama lui vrea să-L urmeze pe Isus, iar fratele lui a cerut recent să fie botezat!
• Rugați-vă ca Domnul să-i atragă la Sine pe prietenii și pe oamenii cu care împărtășim Evanghelia, iar cei care înțeleg și cred adevărul să aibă curajul să lase obiceiurile și religia lor și să-L urmeze pe Isus; să poată să-și facă bine socoteala și să-L considere pe Isus mai de preț decât orice și oricine. Rugați-vă să putem să modelăm asta în viețile noastre personale.
Mulțumim pentru toată susținerea și rugăciunile voastre. Domnul să vă umple de puterea Lui, de bucurie, dragoste, speranță și pacea care întrece orice pricepere în toate circumstanțele prin care treceți și să cunoașteți prezența Lui cu voi.

Cu dragoste,
D, R, A, K, H