Doamne, când…? – Scrisoare de Informare – Familia Lețu, Mongolia

Acasă / Asia / Doamne, când…? – Scrisoare de Informare – Familia Lețu, Mongolia

Matei 25:37-39

Iată-ne la Ulaanbaatar după două luni în care a trebuit să ne readaptăm la noul mers al lucrurilor. Timpul a trecut repede. Alina a început școala, eu cu copiii la fel. Deși știm fiecare ce avem de făcut, parcă batem pasul tot pe loc… În această perioadă am luat legătura cu prietenii mongoli pentru a ne întâlni, dar tot timpul apare câte ”ceva”!

Mă întrebam: ”Doamne, cum vrei să mă folosești?”  Textul din Matei a fost o mare încurajare. Doar trebuie să trăiesc în ascultare în lucrurile mici, lucruri care îmi par prea banale, ca vizitele la bolnavi, hrănirea celor flămânzi, vizitarea celor ”închiși”.

Între timp am fost încurajat și de un frate-prieten într-un mod cum numai Domnul știe. Un prieten misionar printre musulmani mi-a spus că are nevoie de un partener de lucrare, iar eu am trimis mai departe cererea lui, unui alt prieten. După ceva timp, când l-am întrebat pe cel din urmă ce mai face, mi-a spus: ”Mă pregătesc să plec unde m-ai trimis.”

La început nu mi-am dat seama despre ce vorbește. Așa am realizat că toată ”lucrarea” pe care o am de făcut este aceea de a duce mesajul Lui mai departe. El îl va folosi prin Duhul Său să aducă rod. Și astfel, în ziua aceea voi putea spune ”Când am făcut eu asta, Doamne?”

Acum avem o ușă deschisă în Bagakhangai, un orășel în care este un grup mic de credincioși. Acolo vrem să fim de folos atât cât El hotărăște. Urmează să stabilim de câte ori putem merge într-o lună. Dacă Domnul va face ca oamenii să fie receptivi, suntem gata să ne mutăm acolo în viitor. Vreau să lucrez cu ei și să îi învăț cum să vestească pe Domnul oricui, oriunde, în orice moment.

În zilele care urmează va trebui să mergem cu Timi la medic pentru o incizie sub buza superioară. Ne rugăm să se rezolve repede și bine, ca el să poată mânca normal și dințișorii să îi crească corect. Pentru aceia dintre dumneavoastră care vreți să vă implicați în lucarea la care Domnul ne-a chemat, iată câteva feluri în care o puteți face:

1. Avem nevoie de un video-proiector (deja am cumpărat o imprimantă).
2. Lemnele și cărbunii necesari pentru încălzirea camerei de adunare.
3. O masă caldă după programul de adunare e ceva obișnuit aici.

Continuați să mijlociți împreună cu noi pentru mongolii vorbitori de limba română, pentru oportunități de a le vesti Evanghelia, pentru formarea unui grup de casă în capitală și pentru a aduce rod după voia Lui.

Împreună cu voi pentru lărgirea Împărăției Lui,
Emil, Alina și copiii

*Credincioșii din Bagakhangai, Ulaanbaatar