SCRISOARE DE INFORMARE – FAMILIA ASLAN, Orientul Mijlociu

Acasă / Articole / SCRISOARE DE INFORMARE – FAMILIA ASLAN, Orientul Mijlociu

Ajutor după cutremur

Dragi frați și surori,

Pentru că mulți ne-ați întrebat care este situația în Turcia, după cutremurele de ieri, dorim sa vă scriem pe scurt ultimele informații de aici.

Mulțumim Domnului, noi ca și familie suntem bine. Ieri au avut loc două mari cutremure, de peste 7 grade, urmate de alte două de aprox 6.5 grade, toate în zona de S-E a țării (Kahramanmaraş, Antiohia, Diyarbakar). Mii de clădiri au fost distruse, peste 3500 de persoane și-au pierdut viața,10 orașe au fost afectate serios, unele fiind chiar distruse complet. Drumurile sunt închise și, în unele orașe, încă nu se poate ajunge.

Fratele nostru Emre, are rude într-un astfel de oraș și nu crede că a mai rămas cineva în viață.Cel puțin trei biserici de care știm noi, au fost distruse. Păstorul bisericii din Iskenderum, Hakan și sotia lui Pola, au plecat la Domnul. Rugați-vă pentru fiul lor Yoel, care a supraviețuit. Fiica unui frate, în vârstă de 9 ani, și-a pierdut și ea viața.Păstorul din Antiohia a scăpat cu viață, așteaptă însă ajutoarele în mașină, alături de alți răniți. Mulți dintre credincioși sunt dați dispăruți, aflați încă sub dărâmături. Murat, un frate din adunarea noastră, ne-a spus că mătușa și verișorul lui au murit. Corpurile celor decedați sunt așezate în plină stradă, răniții așteaptă ajutorul în frig, în ploaie și ninsoare. Bisericile rămase în picioare și-au deschis ușile să îi ajute pe cei în nevoie.

Chiar dacă nu am simțit fizic cutremurul, sufletul nostru plânge și suntem zguduiți de cele întâmplate. Dorim să venim în ajutorul celor afectați, și ne rugăm să ne dea Domnul înțelepciune și să ne trimită ajutor. Așteptăm ca echipele de căutare să se retragă, iar drumurile să se deschidă ca să putem ajuta.

Dacă Domnul ne ajută, săptămâna viitoare dorim să mergem în zona afectată cu pături, apă și alte lucruri necesare. Rugați-vă să putem face lucrul acesta. Ne rugăm chiar ca Domnul să facă posibilă venirea unor frați de la Agenția Kairos, din Romania, cu ajutoarele necesare.

Rugați-vă neîncetat pentru această situație, iar dacă Domnul vă pune pe inimă, faceți o donație pentru a putea cumpăra cele necesare.

Pentru donații, menționați ,,Ajutor după cutremur, Turcia” :

Agentia Kairos

RON: RO35BRDE340SV25437653400

EUR: RO31BRDE340SV25437733400 BRD Suceava

“Eu nădăjduiesc în Domnul, sufletul meu nădăjduiește și aștept făgăduința Lui. Sufletul meu așteaptă pe Domnul mai mult decât așteaptă străjerii dimineața, da, mai mult decât așteaptă străjerii dimineața.“

Cu mulțumire,

Ibrahim și Miriam Aslan