Scrisoare de Rugăciune, India – 19 iunie 2020

Acasă / Asia / Scrisoare de Rugăciune, India – 19 iunie 2020

Evanghelia dupa Ioan 5:19-23

Isus a luat din nou cuvântul şi le-a zis: „Adevărat, adevărat vă spun că Fiul nu poate face nimic de la Sine; El nu face decât ce vede pe Tatăl făcând şi tot ce face Tatăl, face şi Fiul întocmai. Căci Tatăl iubeşte pe Fiul şi-I arată tot ce face; şi-I va arăta lucrări mai mari decât acestea, ca voi să vă minunaţi. În adevăr, după cum Tatăl înviază morţii şi le dă viaţă, tot aşa şi Fiul dă viaţă cui vrea. Tatăl nici nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a dat-o Fiului, pentru ca toţi să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl. Cine nu cinsteşte pe Fiul nu cinsteşte pe Tatăl, care L-a trimis.

Noi trebuie să îl onorăm pe Domnul Isus ca Dumnezeu pentru următoarele motive:

1. Domnul Isus face aceleași lucruri ca și Dumnezeu Tatăl (v.19b). Asta se întâmplă pentru că Domnul Isus nu este niciodată independent. El nu face nimic de capul Lui. El face numai ceea ce vede pe Dumnezeu Tatăl făcând (v.19a). Lucrurile sunt atât de frumoase în relația dintre Dumnezeu Tatal și Domnul Isus încât El îi arată tot ce face Domnului Isus (v.20).  Așa se explică de ce și Domnul Isus poate învia pe morți după cum Dumnezeu Tatal o face (v21). Asta înseamnă că învierea noastră pentru viața veșnică depinde de relația noastră cu Domnul Isus.

2. Domnul Isus va judeca pe cei vii și pe cei morți pentru că Dumnezeu i-a încredințat toată autoritatea de a judeca Domnului Isus (v.22). Dupa moarte vom sta înaintea Judecătorului nostru și Acesta va fi Domnul Isus. Destinul nostru veșnic depinde de relația noastră cu Domnul Isus.

Vă invit să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru următoarele lucruri:

1. Părtășia de duminică cu frații și surorile din Raigaon, inclusiv Masa Domnului.
2. Săptămâna aceasta am ales să avem părtășie numai de doua ori pe zi pentru a avea mai mult timp ca să ajutăm la construcție.
3. Ne-am hotărât să încercăm să memorăm versete din Biblie în nouă limbi (una dintre ele fiind și româna).
4. Frați și surori din biserica Harvest din Raigaon, conduși de cumnatul meu Amardeep, ne-au ajutat din nou săptămâna aceasta, pentru o zi, ca să cărăm pietriș pentru construcție.
5. Săptămâna aceasta Dumnezeu ne-a ajutat, în ciuda ploii zilnice, să terminăm lucrările la fundația casei băieților și să începem lucrările la casa fetelor.

Vă rugăm să ne sustineți în rugăciune și pentru următoarele lucruri:

1. Rugați-vă pentru sora Sompa Roy din Joteshor, care a fost botezată în adunarea noastră din Jalpaiguri și care este persecutată pentru credința ei în Domnul Isus. Soțul ei a amenintaț-o că se va sinucide dacă ea nu se lasă de credință.
2. Rugați-vă pentru mântuirea lucrătorilor necreștini care ne ajută la construirea caselor.
3. Rugați-vă pentru mântuirea copiilor noștri și în special a lui Ashish.
4. Rugați-vă pentru întelepciune în ce privește susținerea în continuare la studiile biblice (Mdiv) prin corespondență pentru Sanjit Roy.
5. Rugați-vă cu privire la continuarea construirii celor două case în ciuda sezonului ploios.

Domnul meu, Mântuitorul și Stăpânul Meu. Îți mulțumesc că m-ai căutat și m-ai găsit. Îți mulțumesc că ai îndepărtat de la mine inima și haina urii și că mi-ai acoperit urâciunea goliciunii cu trupul Tău neprihănit străpuns. Sunt spălat în Sângele Tău. Te ador și mă predau Ție. Fă-mă și pe mine ca Tine, total dependent de Dumnezeu Tatăl.  Amin.

Daniel