Scrisoare de Rugăciune, India (31 iulie 2020)

Acasă / Asia / Scrisoare de Rugăciune, India (31 iulie 2020)

Locuitorii Împărăției lui Dumnezeu (Luca 19:11-28)

Pace,

Ne naștem într-o parte a Împărăției lui Dumnezeu care se găsește sub judecata lui Dumnezeu.  Aceasta explică răzvrătirea oamenilor (v.14), cuvintele și atitudinea lor rea împotriva lui Dumnezeu (v.20-26). Chiar dacă Dumnezeu Și-a sfârsit lucrarea Sa de creație, totusi El mai are încă în desfășurare lucrarea de mântuire a celor pierduți. La lucrarea aceasta, Dumnezeu, prin Domnul Isus, vrea să ne implice și pe noi. De aceea El ne înzestrează cu abilități și oportunității. Credința și ascultarea noastră față de Domnul Isus face însă aceasta înzestrare roditoare după voia lui Dumnezeu. Unii sunt mai roditori decât alții pentru Dumnezeu. Asta explică diferența în răsplată.

Vrem să Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru următoarele lucruri:

1. Duminică am putut împărtăși un mesaj în biserica Harvest din Raigaon.

2. Tot duminică am încercat să înregistrez câteva predici scurte în trei limbi.

3. În satul nostru au venit doi bengalezi cărora le-am putut dărui două Noi Testamente în bengaleză.

4. La limbile prin care vrem să ne apropiem de Cuvântul lui Dumnezeu s-au mai adăugat limba asameză și ebraică.

5. Am putut observa că Rahul, adolescentul bengalez în grija noastră, are o influență pozitivă asupra lui Ashish. El a devenit mai liniștit și mai ascultător.

6. Am putut să-mi ajustez programul pentru a fi mai disponibil pentru a comunica cu ceilalți membri ai echipei de lucrători din Mekliganj, Haldibari, Jalpaiguri, și Talma.

7. Atzinto s-a decis să se mute înapoi în Jalpaiguri la casa soacrei lui și el a fost de acord să ajute lucrării din Jalpaiguri. În același timp, el va continua lucrarea din Talma.

8. Părtășiile de casă continuă în toate punctele noastre de misiune (Talma, Mekliganj, Haldibari, Jalpaiguri și Raigaon).

9. În Mekliganj, fratele Dinesh continuă să împartă Noi Testamente în bengaleză prin sate.

10. Cofrajul pentru turnarea plafonului la prima clădire este aproape terminat.

11. Socrii ne-au îngăduit să mai taiem doi copaci pentru a obține lemn pentru cofraj.

12. Copiii noștri au început să meargă în anumite zile la școală.

13. Refacerea programului meu de rugăciune de dimineața.

Rugați-vă și pentru următoarele lucruri:

1. Ca să putem să continuăm să fim roditori în condițiile înrăutățirii pandemiei în India. Din nou statul nostru (West Bengal) a ordonat o izolare a cetățenilor.

2. Să putem întinde o mână a milei lui Dumnezeu spre cei, ca și Peali, care s-au îndepărtat de părtășie sau pur și simplu s-au întors la idolii lor. Ei, în condițiile dificile prezente, ne caută pentru a primi ceva ajutor.

3. Prin puterea Duhului Sfânt, să vedem că lucrarea lui Dumnezeu, în toate punctele noastre de misiune, biruiește criza creată de pandemie pentru a aduce noi suflete la Domnul Isus!

4. Pentru întoarcerea în siguranță a credincioșilor din locurile lor de muncă la familiile lor.

5. Cu privire la decizia pe care o va lua Ratna (una din adolescentele aflate în grija noastră) de a continua să stea cu noi pentru a studia la facultate.

6. Dorința sorei Ramona de a veni în India din nou anul acesta cel puțin pentru o lună.

Tată, fă-mă Tu roditor dupa voia Ta! Fie ca inima să fie în dragostea Ta mântuitoare care să îi ajute pe câți mai mulți să ajungă la mântuire prin Domnul Isus! Amin.

Daniel