Scrisoare de rugăciune – West Bengal, India

Acasă / Asia / Scrisoare de rugăciune – West Bengal, India

Secretul păcii – Efeseni 2:13-16

Pacea este ca sarea pentru bucate, fără ea viața nu are nici un gust. De aceea, pacea este foarte prețioasă. Guvernele dau sângele soldaților lor pentru a păstra pacea în hotarele lor și Domnul Isus a dat sângele Său pentru noi care credem în El pentru ca să ne bucurăm întodeauna de pace (v.13). Dar pacea pe care o obținem prin Domnul Isus nu este ca o marfă de la magazin, pe care am cumpărat-o și ne bucurăm de ea pe cont propriu. Pacea Domnului Isus nu poate fi fără Domnul Isus. Domnul Isus este pacea noastră (v.14). Pacea noastră depinde de credința și ascultarea noastră de Domnul Isus. Este ca umbra unui copac. Câtă vreme stai lângă el, te bucuri de umbra lui.

Pacea este de fapt sentimentul și realitatea apartenenței la trupul Domnului Isus (v.15a). Pacea este rezultatul harului Domnului Isus. În trupul Domnului Isus, Legea sfântă a lui Dumnezeu nu ne mai urmărețte ca pe niște criminali. Ci noi suntem tot mai mult acceptați, fiind îndrăgostiți de Domnul Isus.

Pacea lui Dumnezeu în Domnul Isus depinde de lepădarea noastră totală de noi înșine pentru a fi născuți din nou (v.15b). Aceasta este pacea noii creații a lui Dumnezeu. Este pacea copiilor lui Dumnezeu.

Adevărata pace este mai mare decât universul aceasta pentru că vine numai dacă ne împăcăm cu Dumnezeu (v.16).

Vrem să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru următoarele lucruri:

1. Sâmbătă, pe 13 februarie, am mers într-o zonă nouă din Bihar pentru a împărți Noi Testamente în Hindi. Această zonă se numește Bahadurganj, lângă Kishanganj. Aici au fost două incidente care arată creșterea împotrivirii față de Evanghelie în Bihar. Un tânăr, după ce a primit cartea, a venit direct la mine, mi-a făcut o poză, mi-a spus că știe ca acea carte este Biblia și m-a amenințat direct să nu o împart. Dar eu am continuat să o fac. În următoarea localitate, după ce am împărțit câteva Noi Testamente într-o localitate musulmană, o persoană dorea “să discute cu mine”. Dar eu, pentru că “nu aveam timp” m-am grăbit să mă îndrept spre mașină. Șoferul nostru însă nu se grabea (era un șofer nou din satul soției). Așa că “prietenul” a venit direct la mașină “ca să afle mai multe”. Văzând că singur nu este prea eficient, a mai adus o persoană și căuta să se certe. Cu greu am reușit să ieșim din sat. Eu, temându-mă că ne vor urmări, am rugat șoferul să întoarcă mașina nu prea departe. La întoarcere, același om ne-a făcut insistent semn ca să ne oprim. Dar noi am reușit să îl ocolim.

2. Duminică, 14 februarie, după-amiază am dat învățătură la tinerii din biserica Harvest din Raigaon.

3. Miercuri, 17 februarie, i-am trimis pe Barun și pe Sompa la Jalpaiguri. Pe fratele Barun l-au chemat la din nou la școala biblică, pentru că s-a deschis din nou. Sompa trebuia să meargă din nou la școală în Jalpaiguri.

4. Joi, 18 februarie, am împărțit tractate în nepali în Sombare.

5. Tot joi, împreună cu Ashish, și surorile Mary și Rebecca, am venit în Jalpaiguri.

6. Construcția casei noastre a mai înaintat un pic.

Rugați-vă și pentru următoarele lucruri:

1. Astăzi am dori să împărțim Noi Testamente în asameză și bengaleză în statul învecinat, Assam. Vom împărți, cu ajutorul Domnului, și un număr bun de tractate în bengaleză.

2. Rugați-vă pentru Saroja, Ratna și Dipali care au rămas cu copiii până sâmbătă noaptea când ne vom întoarce, cu ajutorul Domnului Isus.

3. Rugați-vă pentru programul de botez care îl vom avea, cu ajutorul Domnului, în biserica Harul din Jalpaiguri, sâmbătă 20 februarie. Opt persoane sunt înscrise pentru botez (cinci din Karjipara și trei din Haldibari).

4. Rugați-vă pentru pace în familia noastră și înțelepciune pentru mine în purtarea mea cu Saroja.

5. Rugați-vă pentru mărturia sorei Rebecca în satul ei și vizita pe care sora Mary o va face la spital împreună cu sora Rebecca pentru a-și cumpăra medicamente.

Tată, dă-mi întotdeauna acea inimă pocaită ca să mă pot lepăda de mine însumi și de lumea aceasta și credință deplină în Domnul Isus pentru a răspândi în jurul meu mireasma cerului, care este pacea Ta în Domnul Isus. Amin.

*Ionescu