Scrisori misionare, India (3 iulie și 10 iulie 2020)

Acasă / Asia / Scrisori misionare, India (3 iulie și 10 iulie 2020)

3 iulie 2020 – Evanghelia după Ioan 6

Domnul Isus este Singura Divinitate din lume care Se oferă pe Sine ca hrană. El a zis că trupul Lui este o hrană adevărată și sangele Lui o băutura veritabilă (v.55).  El este Pomul Vieții. Mâncând din El nu vom mai muri niciodată (v.54a si 58). Cu adevărat Domnul Isus Și-a dat trupul și sângele lui pentru a ne mântui. Acest trup și sânge trebuie să le mâncăm pentru a avea viață în noi (v.53). Ceilalți dumnezei cer jertfe, însă Domnul Isus S-a oferit pe Sine ca jertfă dreptății lui Dumnezeu pentru a ne mântui pe noi din păcat. Domnul Isus este mai mult decât o simplă mâncare. El este doctoria mântuirii din păcat și din moarte.

O hrană când este mâncată, este transformată de trupul nostru în elemente pe care le poate utiliza sau încorpora. Însă Domnul Isus S-a transformat pe Sine în om muritor pentru a ne aduce pe noi la nemurire. Mâncând trupul Domnului Isus și bând sângele Lui, noi rămânem în Hristos și El în noi (v.56). Dacă Îl primim, și El ne primește. Și dacă Îl vomităm, și El ne va vomita pe noi. Noi trebuie să ne păstrăm foamea și setea după Domnul Isus. Trebuie să fim în postul lucrurilor lumii acesteia pentru a fi gata de a-L primi pe Hristos.

Dacă mâncăm un fruct, putem planta sămânța lui pentru a avea un copac care să ne dea din nou același fel de fructe gustoase. În Domnul Isus este acea ‘Sămânță a Vieții’ care odată plantată în noi ne va face să ne ridicăm din morți (v.54b). Însă Domnul Isus nu va acepta niciodată ca El, ca Hrană, să fie parte dintr-un ghiveci, zacuscă, sau salată, o amestecătură dupa gustul clientului. Gustul, parfumul și esența trebuie să fie numai a Domnului Isus. Și noi trebuie să fim numai ai Lui.

Iată motivele noastre de mulțumire pentru această săptămână:

1. Duminică au revenit în mijlocul nostru doi dintre băieții nostri: Ajay și Deep (doi frați).

2. Am terminat construcția fundației celor două case (pentru băieți și pentru fete).

3. Tot duminică, după aproape trei luni, biserica Harvest care este condusă de rudele soției mele, s-a deschis din nou. Mie mi s-a dat să împărtășesc unul dintre mesaje.

4. Duminica seara, numai in grupul nostru, am avut Masa Domnului

Avem și următoarele motive de rugăciune:

1. Unul dintre băieții care a revenit săptămâna aceasta (Ajay) ne-a creat probleme plângând toată săptămâna. Noi am vorbit cu mama lui. Dar dânsa nu vrea să îl ia înapoi acasă. Rugați-vă ca Ajay să se liniștească și să se reintegreze.

2. La clădirea adunării din Jalpaiguri, vecinii dușmănoși au facut ceva stricăciuni printre care au defectat contorul electric. Rugați-vă ca să putem repara stricăciunile și pentru redeschiderea adunării pentru întâlniri de rugăciune.

3. Una dintre fetele noastre mai mari (Ratna) vrea să se întoarcă la noi. Dar, Saroja în special, se teme de reacția sătenilor.

4. Marți, 7 julie, sora Rebeka ar dori să călătorească la Jalpaiguri pentru a-și cumpăra doctoriile. Rugați-vă ca Dumnezeu să deschidă calea în această privință.

5. Casele pe care am început să le construim am dori să aibă un etaj pentru că, din păcate, rudele nu ne-au dat prea mult teren.

Doamne Isuse, Îți mulțumesc că Te-ai oferit pe Tine Însuți ca Hrană a mântuirii. Trăiește în mine și prin mine ca și eu să trăiesc de-a pururea prin Tine. Amin.

Daniel

10 iulie 2020 – Răspuns la rugăciune (Matei 7:7-12)

Să cerem și să primim lucruri mari de la Dumnezeu. Aceasta înseamnă o viață împlinită și roditoare după voia lui Dumnezeu. Daca vrem să avem o astfel de viață, trebuie să învățăm când Dumnezeu ne răspunde la rugăciune.

1. Dumnezeu ne răspunde la rugăciune când avem o relație bună cu El (v.9a). Relația necesară cu Dumnezeu este cea de copil al lui Dumnezeu. Singura cale de a fi copii ai lui Dumnezeu, născuți nu din sânge, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu, este prin Domnul Isus (Ioan 1:12-13). El este poarta oilor sau a copiilor lui Dumnezeu. Dacă suntem născuți din nou prin credința în Domnul Isus, noi păstrăm o relație bună cu Dumnezeu, dacă ne pocăim (separăm) de orice păcat de care suntem conștienți.

2. Dumnezeu ne răspunde la rugăciune dacă cerem de la El lucruri bune și necesare (v.9b). Lucrurile bune sunt după voia lui Dumnezeu și nu fac rău nimănui. Dar lucrurile excelente aduc slavă lui Dumnezeu și nu nouă. Pentru a cere după voia și spre slava lui Dumnezeu noi trebuie să cunoștem, să credem și să acționăm în conformitate cu promisiunile lui Dumnezeu.

3. Dumnezeu ne raspundr la rugăciuni dacă ne păstrăm credința în caracterul minunat al lui Dumnezeu (v.11). Păcat poate fi în viețile noastre, dar nu va fi niciodată în Dumnezeu. Dumnezeu ne poate pedepsi pentru greșelile noastre, dar El rămâne întodeauna în dragoste.

4. Dumnezeu ne răspunde la rugăciuni daca noi reflectăm dragostea Lui față de cei din jurul nostru (v.12). Dacă suntem miloși cu cei din jurul nostru, El ne va arăta și mai multă milă. Daca iertăm pe alții puținul care l-au greșit față de noi, și El ne iarta mulțimea noastră de păcate.

Vrem să îi multumim lui Dumnezeu pentru ce am primit săptămâna aceasta:

1. Dumnezeu ne-a răspuns la rugăciune și i-a liniștit pe Ajay și Deep (cei doi băieți care veniseră cu o săptămână în urmă).

2. Am putut da cinci Noi Testamente în Hindi și cinci în Sadri la cei care ne-au adus materiale de construcție.

3. Frații de la biserica Harvest din Raigaon ne-au ajutat să cărăm materiale de construcție la șantier.

4. Am putut continua studiul biblic din Evanghelia dupa Ioan.

5. Duminica trecută în biserica Harvest am vestit Evanghelia la școala duminicală.

Rugați-vă și pentru:

1. Sambătă plănuim să vizităm Jalpaiguri pentru mai multe motive:

a) Sora Rebeka dorește să își cumpere medicamente.
b) Sora Dipali vrea să își vadă familia.
c) Trebuie să ne întâlnim cu frații din Jalpaiguri.
d) Am vrea să mai împărțim niște Noi Testamente.

2. Sompa și Ratna (doua dintre adolescentele în grija noastră) intenționează să ni se alăture tot sâmbătă la întoarcerea din Jalpaiguri. Cu privire la revenirea lor, familia Sarojei se îngrijorează de reacția sătenilor care se tem de oricine ar putea aduce boala în sat. Ei ar putea să le pună în carantină. Rugați-vă ca Dumnezeu să Își implinească voia cu privire la revenirea lor.

3. Rugați-vă pentru credincioșii din Jalpaiguri ca să fie uniți și să stăruiască în părtășie.

4. Rugați-vă ca să putem fi de folos și bisericii Harvest din Raigaon.

5. Rugați-vă pentru pocăința surorilor Dipali și Rebeka, care s-au certat și s-au bătut din nou.

6. Rugați-vă să putem împărți Noile Testamente care ne-au mai rămas (în special cele in Hindi).

Tată, pastrează-mă aproape de Tine, dă-mi o inimă ca inima Ta. Învață-mă cum să reflectez dragostea Ta celor din jurul meu. Nu doresc atât de mult să primesc de la Tine cât de a fi ca Tine prin Domnul Isus. Amin.

Daniel