Vești din India

Acasă / Asia / Vești din India
 Familia Ionescu

Familia Ionescu

Cum ar trebui să fie viața noastră pentru a lăsa o amprentă veritabilă în viețile altora? Citind din Faptele apostolilor capitolul 20, putem desprinde următoarele aspecte:

 • O viață trăită în smerenie. Smerenia, chiar dacă nu este atractivă pentru oameni, este aleasă de Dumnezeu pentru binecuvântare și mântuire (v. 19). Numai cei smeriți se pot coborî la cei căzuți și împărtăși darurile cerești.
 • O viață prin care propovăduiești învățătura folositoare (v. 20). Noi ar trebui să fim ca o fântână cu apă curată pentru cei însetați în pustiul lumii acesteia. Într-o lume a minciunii, adevărul ar trebui să fie caracteristica vieții noastre. În intuneric, noi ar trebui să fim lumini.
 • O viață cu o țintă clară (v. 24). Dacă ne imaginăm viața noastră ca o săgeată, atunci ea ar trebui să țintească bine, iar ținta să fie cea potrivită. Viața noastră ar trebui să fie trăită prin harul lui Dumnezeu care este în Domnul Isus, iar la final, ea tot ar trebui să mărturisească faptul că a fost numai harul Lui.
 • O viață a unui păstor bun (v. 28-32). Într-o lume a lupilor care sfâșie și a stăpânilor care cumpără și vând este nevoie de păstori plini de grijă față de oile lui Dumnezeu. Ei înșiși trebuie să fie oi în turma lui Dumnezeu, să se păstorească pe ei înșiși mai întâi și familiile lor, conform voii lui Dumnezeu.
 • O viață de hărnicie (v. 33-35). În lumea aceasta ar trebui să fim mâinile, picioarele, ochii și gura lui Dumnezeu.  Dumnezeu este duh și vrea să lucreze prin oamenii care Îl iubesc și împlinesc voia Lui. Numai cei harnici pot împlini voia lui Dumnezeu.

Mulțumiți lui Dumnezeu împreună cu noi pentru următoarele lucruri:

 • Sâmbătă și luni am putut împărți tractate în nepali, hindi și bengali la piața Sombare.
 • Duminică au venit credincioși să ia de la noi Biblii în nepali.
 • Familia lui Amardeep le-au dus pe Ria și Sunu la familiile lor.
 • Problema în familia lui Suvo și Barnali s-a rezolvat și ei sunt din nou împreună.
 • Am putut merge la un doctor pentru infecția de la picior și am început un tratament cu antibiotice. Infecția a început să scadă.
 • Lucrătorii au progresat la construcția casei noastre.
 • Sunt semne că Tunu (Tunu este una dintre adolescentele din grija noastră) începe să se schimbe în bine.

Rugați-vă și pentru următoarele lucruri:

 • Rugați-vă pentru ca Dumnezeu să Își continue lucrarea în viața lui Tunu. Tunu este din familia lui Dilip Nandi, din Talma. Ei sunt o familie de preoți hinduși. Bunicul lui Tunu slujeste într-un templu zidit la casa lor. Dilip Nandi și soția lui Sapna au venit întâi la Domnul Isus, când au descoperit că au fost infectați cu SIDA. Ei ne-au încredințat pe cele două fete ale lor, Rozy și Tunu. Dar ei au avut multe oscilări pe calea credinței. O rudă de-a familiei lor s-a sinucis. Dilip Nandi încă își câștigă existența vânzând lozuri. Alte câteva rude sunt implicate în vânzarea de alcool. Înainte de mutarea noastră la Gorubathan ei au luat înapoi în grija lor pe Rozy și Tunu. Pe Rozy au căsătorit-o cu un necredincios, chiar dacă nu avea vârsta potrivită pentru căsătorie. Această nouă familie s-a dovedit cu probleme. Tunu a intrat și ea în relație cu un băiat necredincios, chiar dacă e mai mică decât Rozy. Din pricina aceasta familia ei a trimis-o din nou în grija noastră. Dar relația aceasta a continuat chiar și după venirea ei în mijlocul nostru prin intermediul unui telefon pe care tânărul acela i-l dăduse lui Tunu. Săptămâna aceasta, Saroja a descoperit telefonul în posesia lui Tunu. Acel tânăr obișnuia să îi trimită lui Tunu filme pornografice. Saroja a reușit să i le șteargă din telefon. După aceea doi tineri din Jalpaiguri au venit cu motocicleta pentru a o căuta pe Tunu până la casa cumnatului meu Amardeep. Acum telefonul este în grija mea.
 • Rugați-vă pentru vindecarea deplină a infecției de la piciorul meu și al Sarojei.
 • Rugați-vă pentru lucrarea lui Dumnezeu în viața lui Sunu și Ria care au rămas la rudele lor. Și ele au unele probleme de caracter. Ria este sora lui Moses, care este în grija noastră. Ria era însă în grija cumnatului meu Amardeep. Sunu folosea împreună cu Tunu același telefon.

Tată, zidește-mi viața ca un exemplu demn de urmat pentru cei din jurul meu prin Domnul Isus. Amin!

Filip Ionescu